Βρετανία: Υψηλότερα δίδακτρα στα πανεπιστήμια λόγω κρατικών περικοπών

Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2009 18:17

Χιλιάδες λίρες θα κληθούν να καταβάλλουν επιπλέον οι φοιτητές προκειμένου να αντισταθμίσουν την αναπόφευκτη μείωση των δημόσιων δαπανών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της Βρετανίας, σύμφωνα με τα σχέδια που ανακοίνωσε σήμερα η Ομοσπονδία Βρετανών Βιομηχανιών (CBI).

Κατά την ομοσπονδία, το βάρος της αναδίπλωσης της κυβέρνησης για την έξοδο από την κρίση θα βαρύνει τους ώμους των φοιτητών, καθώς προβλέπεται αύξηση των επιτοκίων, μείωση των υποτροφιών και αύξηση των διδάκτρων έως και 5.000 λίρες.

Σε δεύτερη μοίρα θα πρέπει να μπουν οι εξαγγελίες των Εργατικών για είσοδο του 50% των μαθητών στο πανεπιστήμιο λόγω των έκτακτων μέτρων που θα αναγκαστεί να λάβει η κυβέρνηση για περιορισμό του διογκούμενου κόστους και διασφάλιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης έναντι του ανταγωνισμού από τις υπόλοιπες χώρες, σύμφωνα με την CBI.

Οι επικεφαλής των φοιτητικών κινημάτων, ωστόσο, χαρακτήρισαν τα σχέδια «προσβλητικά» για τους φοιτητές, υποστηρίζοντας ότι αποτελούν οπισθοχώρηση της κυβέρνησης που θα έχει ως αποτέλεσμα τη διατήρηση του ελιτίστικου χαρακτήρα των βρετανικών πανεπιστημίων.

Πηγή: The Guardian



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • GBPUSD



Σχολιασμένα