Πιέσεις σε μετοχές-πετρέλαιο

Τι έγινε στις αγορές
Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2009 00:01

Με πιέσεις στις μετοχές και το πετρέλαιο άρχισε η νέα εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές θέλησαν να κατοχυρώσουν κέρδη, εν μέσω προειδοποιήσεων των αναλυτών ότι το εντυπωσιακό ράλι των τελευταίων μηνών δεν στηρίζεται σε απτά στοιχεία. Το κλίμα αυτό ευνόησε τα κρατικά ομόλογα και το δολάριο.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης των μετοχών FTSEurofirst 300 υποχώρησε 0,7%, ενώ αντίστοιχες απώλειες είχαν ο FTSE100 στο Λονδίνο και ο Xetra Dax στη Φραγκφούρτη. Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρέθηκαν τράπεζες και μεταλλευτικές επιχειρήσεις. Στη Wall Street τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχθηκαν οι πετρελαιοβιομηχανίες.

Μεικτές τάσεις επικράτησαν στις τεχνολογικές μετοχές με αποτέλεσμα ο Nasdaq να αμφιταλαντεύεται έως αργά ανάμεσα σε οριακά κέρδη και απώλειες. Διάθεση για κατοχύρωση κερδών είχαν οι επενδυτές και στις ασιατικές αγορές. Ο Hang Seng υποχώρησε 0,7%, ενώ οριακά κέρδη είχε ο γενικός δείκτης στο χρηματιστήριο της Σανγκάης.

Στην αγορά πετρελαίου το αμερικανικό αργό με απώλειες άνω του 3% υποχώρησε κάτω από τα 70 δολ. το βαρέλι, καθώς όλα δείχνουν ότι η ζήτηση πετρελαιοειδών θα αργήσει να ανακάμψει.

Στις αγορές συναλλάγματος το δολάριο κέρδισε έδαφος, έναντι του ευρώ και κυρίως του γιεν. Ισχυρότατες πιέσεις δέχθηκε η στερλίνα, που υποχώρησε σε χαμηλά πέντε μηνών έναντι του ευρώ, εν μέσω ανησυχιών για τη διόγκωση του χρέους της Βρετανίας.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα