ΣΥΡΙΖΑ: «Η ΗWD εκβιάζει ωμά το ελληνικό Δημόσιο»

Στο δρόμο 2.000 εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά
Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2009 11:21

«Η καταγγελία των συμβάσεων (2000-2002) για τα υποβρύχια από την γερμανική HDW και τα Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε. αφήνει άμεσα χωρίς απασχόληση 2.000 εργαζόμενους, με κίνδυνο να μείνουν οριστικά στο δρόμο άνεργοι, αφού απειλούνται με κλείσιμο τα ιστορικά ναυπηγεία του Σκαραμαγκά», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Παν. Λαφαζάνης, υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ.

Αναφερόμενος στην καταγγελία των συμβάσεων για τα υποβρύχια από τη γερμανική HDW και τα Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε., ο κ. Λαφαζάνης σημειώνει πως είναι προφανές ότι η γερμανική εταιρεία εκμεταλλεύεται την προεκλογική περίοδο «για να εκβιάσει ωμά το ελληνικό Δημόσιο, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα αδίστακτα συμφέροντά της».

«Γι’ αυτή τη διαγραφόμενη μεγάλη εθνική, οικονομική και κοινωνική τραγωδία υπάρχουν και είναι πελώριες οι πολιτικές ευθύνες», υποστηρίζει το στέλεχος του ΣΥΝ και προσθέτει: «Είναι εγκληματικές οι ευθύνες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, η οποία με απαράδεκτο τρόπο εκποίησε χαριστικά έναντι ενός δισ. δραχμών (3.000.000 ευρώ) τα στρατηγικά ναυπηγεία Σκαραμαγκά στα γερμανικά συμφέροντα, με τεράστια προικοδότηση την παραγγελία των υποβρυχίων. Όπως εγκληματικές είναι και οι ευθύνες της κυβέρνησης της Ν.Δ. για την απαράδεκτη ανοχή και κάλυψη που παρείχε στους εκβιασμούς, την ανεύθυνη διαχείριση και την αθέτηση των όρων των συμβάσεων από τη γερμανική πλευρά».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα