BofA: Αποπληρωμή 425 εκατ. δολ. έναντι εγγύησης αμερικανικού δημοσίου

Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2009 12:46
UPD:12:53

Να καταβάλλει 425 εκατ. δολάρια στο αμερικανικό δημόσιο σκοπεύει η Bank of America Corp. έναντι μιας αχρησιμοποίητης εγγύησης για τα στοιχεία ενεργητικού της Merrill Lynch & Co. προκειμένου να απεξαρτηθεί από την ομοσπονδιακή χείρα βοηθείας μετά τα δύο πακέτα διάσωσης.

Με την αποπληρωμή αυτή αναμένεται να μπει ένα τέλος στη φημολογία σχετικά με το τι οφείλει η μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα στην αμερικανική κυβέρνηση έναντι της δέσμευσής της να βοηθήσει στην απορρόφηση των ζημιών από τοποθετήσεις 118 δισ. δολαρίων, κατά κύριο λόγο στη Merrill Lynch. Η κρατική εγγύηση συνέβαλε στην οριστικοποίηση της εξαγοράς της χρηματιστηριακής εταιρείας από την Bank of America.

Ο διευθύνων σύμβουλος Κένεθ Λούις δήλωσε ότι στόχος του είναι η συρρίκνωση του ρόλου του αμερικανικού δημοσίου στις δραστηριότητες της τράπεζας. Η καταβολή της προμήθειας εντάσσεται στο σχέδιο της τράπεζας για περιορισμό της «εξάρτησης από κρατική βοήθεια και επιστροφή στην κανονική αγορά χρηματοδότησης», σύμφωνα με χθεσινή δήλωση της BofA. Τα χρήματα πρόκειται να εισπραχθούν από το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, τη Federal Reserve και τη Federal Deposit Insurance Corp.

Πηγή: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα