Ιλυδα: Μνημόνιο για την εξαγορά του 55% της Prosvasis

Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2009 13:14

Στην υπογραφή μνημονίου-συμφωνίας πλαισίου για την εξαγορά του 55% της εταιρείας Prosvasis AEBE έναντι συνολικού τιμήματος 1.210.000 ευρώ περίπου προχώρησε η Ίλυδα Πληροφορική.

Με την κίνηση αυτή η Ίλυδα «στοχεύει αφενός στην αξιοποίηση του συνόλου των συνεργειών από την συμπληρωματική αυτή δραστηριότητα, και αφετέρου στην ανάπτυξη και ενίσχυση των εσόδων της», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Η υπογραφή της τελικής και οριστικής συμφωνίας εξαγοράς θα λάβει χώρα εντός των προσεχών το πολύ τριών μηνών και μετά την ολοκλήρωση των αναγκαίων νομικού και οικονομικού ελέγχων.

Η Prosvasis, η οποία έχει συσταθεί και λειτουργεί από το 2001, ασχολείται με την Ανάπτυξη και Διάθεση Εξειδικευμένου Λογισμικού για Λογιστές, Λογιστικά Γραφεία και οικονομικούς διευθυντές επιχειρήσεων, την έκδοση του εβδομαδιαίου περιοδικού "Λογιστική PROSVASIS" που αναφέρεται σε Οικονομικά και Νομικά θέματα που αφορούν κυρίως τους Οικονομολόγους και Λογιστές, την έκδοση βιβλίων Λογιστικού, Φοροτεχνικού και Νομικού ενδιαφέροντος καθώς και με Βραχυχρόνια και Μακροχρόνια Σεμινάρια επιμόρφωσης σε λογιστές-φοροτεχνικούς και οικονομικούς διευθυντές επιχειρήσεων.

Απασχολεί 48 άτομα προσωπικό, έχει ίδια κεφάλαια 194.160 ευρώ και σχεδόν μηδενικό δανεισμό, (300.500 ευρώ), ενώ το έτος 2008 ο κύκλος εργασιών της ανήλθε σε 3.119.798 ευρώ. Το πελατολόγιό της περιλαμβάνει 5.380 λογιστικά γραφεία και 1.160 επιχειρήσεις.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΙΛΥΔΑ



Σχολιασμένα