Σε στάση αναμονής

Τι έγινε στις αγορές
Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2009 00:01

Σε ανοδική τροχιά επανήλθαν χθες οι δείκτες των αγορών μετοχών, αν και τα κέρδη ήταν περιορισμένα, καθώς οι επενδυτές θέλησαν να τηρήσουν στάση αναμονής εν όψει των σημερινών ανακοινώσεων FED.

Αυτό που περιμένουν είναι να μάθουν περισσότερα για το πότε και πώς και θα αποσυρθούν τα έκτακτα μέτρα στήριξης των αγορών.

Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν οι κλάδοι ενέργειας, χάρη στην ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου πάνω από τα 71 δολάρια το βαρέλι, αλλά και βασικών μετάλλων όπως ο χαλκός.

Στην Ευρώπη οι StatoilHydro, Royal Dutch Shell, Total και BP ενισχύθηκαν από 0,7% έως 2,2%, ενώ στη Νέα Υόρκη κέρδη άνω του 1% εμφάνιζαν οι Exxon Mobil και Chevron.

Kαι στις δύο πλευρές του Ατλαντικού αξιόλογα ήταν τα κέρδη και για τις μεγάλες τράπεζες όπως οι: HSBC, Deutsche Bank, JP Morgan Chase και Bank of America.

Στις αγορές συναλλάγματος, εν μέσω εκτιμήσεων ότι η FED θα διατηρήσει τα επιτόκια σε μηδενικά επίπεδα, το δολάριο δέχθηκε χθες νέες πιέσεις.

Τo ευρώ επέστρεψε στα υψηλότερα επίπεδα έτους έναντι του αμερικανικού νομίσματος φλερτάροντας με το 1,48. Κοντά σε υψηλά 18 μηνών βρέθηκε εν τω μεταξύ και ο χρυσός, με την τιμή σποτ να διαμορφώνεται στα 1.019,5 δολάρια ανά ουγκιά.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα