Παγκόσμια Τράπεζα: Δάνειο 4,3 δισ. δολ. στην Ινδία

Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2009 09:42
UPD:09:49

Τη χορήγηση δανείου άνω των 4,3 δισ. δολαρίων ενέκρινε η Παγκόσμια Τράπεζα με σκοπό την ενίσχυση του προγράμματος της Ινδίας για τη στήριξη της οικονομίας και την ανάπτυξη υποδομών.

Ειδικότερα, δύο δισ. δολάρια θα κατευθυνθούν στον τραπεζικό τομέα, στηρίζοντας τα επίπεδα των πιστώσεων, ενώ 1,2 δισ. δολάρια θα χορηγηθούν στην India Infrastructure Finance Co. με σκοπό την τόνωση των συμπράξεων δημόσιου – ιδιωτικού τομέα στην ανάπτυξη υποδομών.

«Αυτή είναι μια κρίσιμη στιγμή για να στηρίξουμε την Ινδία», δήλωσε ο υπεύθυνος της Παγκόσμιας Τράπεζας για τη χώρα, Ρομπέρτο Ζάγκα. Αν και τα χειρότερα της κρίσης φαίνεται να έχουν περάσει, ανέφερε, παραμένουν οι αμφιβολίες όσον αφορά στη διάρκεια της ανάκαμψης.

«Η σημερινή ενίσχυση θα βοηθήσει στο να διατηρηθούν η πιστωτική ανάπτυξη και οι διαρκείς επενδύσεις σε υποδομές», επεσήμανε ο Ζάγκα.

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, η ινδική οικονομία αναμένεται να επεκταθεί με ρυθμούς μεταξύ 5,5% και 6,5% το 2009 και το 2010, έναντι ανάπτυξης 9,7% που είχε επιτύχει το 2006 και το 2007.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα