Κάτω από τα 72 δολ. η τιμή του αργού

Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2009 12:48
UPD:12:52

Κάτω από τα 72 δολάρια το βαρέλι υποχωρεί σήμερα η τιμή του αργού, καθώς η απρόσμενη αύξηση των αποθεμάτων πετρελαίου στις ΗΠΑ αναζωπύρωσε τις ανησυχίες όσον αφορά στη ζήτηση.

Παρόλ’ αυτά, οι απώλειες στην αγορά πετρελαίου περιορίζονται από την εξασθένηση του δολαρίου και τη στροφή των επενδυτών σε νομίσματα υψηλότερου ρίσκου. Το δολάριο υποχώρησε σήμερα σε χαμηλό έτους έναντι μιας σειράς νομισμάτων.

«Το αδύναμο δολάριο είναι η βασική αιτία που οι τιμές πετρελαίου είναι κοντά ή πάνω από τα 70 δολάρια, από τη στιγμή που τα θεμελιώδη της αγοράς δεν δικαιολογούν τόσο υψηλές τιμές», επισημαίνει αναλυτής της Commerzbank.

Στις 12:15 (ώρα Ελλάδος), η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού στα συμβόλαια παράδοσης Νοεμβρίου υποχωρούσε κατά 15 σεντς στα 71,61 δολάρια το βαρέλι. Οι τιμές στα συμβόλαια του Οκτωβρίου, που έληξαν χθες, έκλεισαν στα 71,55 δολάρια το βαρέλι.

Στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων του Λονδίνου, η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent διαμορφωνόταν στα 70,31 δολάρια το βαρέλι, μειωμένη κατά 22 σεντς.

Σύμφωνα με την έκθεση του American Petroleum Institute (API), τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 276.000 βαρέλια την εβδομάδα μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου, έναντι μείωσης 1,5 εκατ. βαρελιών που ανέμεναν κατά μέσο όρο οι αναλυτές. Τα επίσημα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Ενέργειας θα δοθούν στη δημοσιότητα σήμερα, στις 17:30.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα