EFG Eurobank: Συνεργασία με ΣΕΤΕ στον τουρισμό

Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2009 15:50

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Νίκος Αγγελόπουλος (Κ), ο αναπλ. διευθύνων σύμβουλος της Eurobank EFG Νίκος Καραμούζης (Α) και ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank EFG Νίκος Νανόπουλος (Δ) σε συνέντευξη τύπου του ΣΕΤΕ και της Eurobank EFG, για την παρουσίαση της πρωτοβουλίας «Ελληνικός Τουρισμός προς το 2020».

Στρατηγική συνεργασία, η οποία θα αφορά την εκπόνηση μελέτης με θέμα «Ελληνικός Τουρισμός 2020» με αποκλειστικό χορηγό και υποστηρικτή τη Eurobank EFG ανακοίνωσε σήμερα σε ειδική εκδήλωση ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

«Η στρατηγική για τη διαμόρφωση ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου στον ελληνικό Τουρισμό και τα μέσα επίτευξης της νέας πολιτικής, είναι το αντικείμενο της νέας πρωτοβουλίας του ΣΕΤΕ με θέμα «Ελληνικός Τουρισμός προς το 2020» με αποκλειστικό χορηγό και υποστηρικτή την Eurobank EFG», τονίζει η τράπεζα σε ανακοίνωσή της.

Στη συνέντευξη Τύπου, οι κ.κ. Νικόλαος Νανόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Eurobank EFG, Νικόλαος Αγγελόπουλος, Πρόεδρος ΣΕΤΕ, Νικόλαος Καραμούζης, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Eurobank EFG και Γεώργιος Δρακόπουλος, Γενικός Διευθυντής του ΣΕΤΕ αναφέρθηκαν στους στόχους και τις προοπτικές του ελληνικού Τουρισμού καθώς και το ρόλο του τραπεζικού συστήματος στη διαμόρφωση της νέας στρατηγικής με ορίζοντα δεκαετίας, έως το 2020.

«Ο τουρισμός αποτελεί τον κλάδο όπου η χώρα μας διαθέτει αδιαμφισβήτητα συγκριτικά πλεονεκτήματα (πολιτισμός, φυσικό περιβάλλον, κλίμα) και όπου με την ευρεία έννοια παράγεται το 18% περίπου του ΑΕΠ της χώρας μας. Γι αυτό και είναι απαραίτητος ένας μακροπρόθεσμος σχεδιασμός που να προσδιορίζει τις εναλλακτικές μορφές ανάπτυξής του, με ποιοτικά κριτήρια και σεβασμό στο περιβάλλον και, που να ικανοποιεί τις εξελισσόμενες ανάγκες της αγοράς μεγιστοποιώντας το οικονομικό όφελος για τη χώρα μας», επεσήμανε ο κ. Νανόπουλος στο χαιρετισμό του.

Η συνεργασία με τον ΣΕΤΕ, τόνισε, είναι ένα κεφάλαιο των πολύπλευρων πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει ο Όμιλος Eurobank προκειμένου να υποστηρίξει έμπρακτα τις νέες αναπτυξιακές ανάγκες της ελληνικής οικονομίας.

Στην ανάδειξη του πρωταγωνιστικού ρόλου του τουρισμού για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας, αναφέρθηκε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ. «Χρειαζόμαστε ένα διαφορετικό τρόπο προσέγγισης και ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού, τόνισε ο κ. Αγγελόπουλος, υπογραμμίζοντας πως «η πρωτοβουλία “Ελληνικός Τουρισμός 2020” έχοντας ως σκοπό τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας θα καταθέσει μια σειρά αναπτυξιακών προτάσεων στο πλαίσιο ενός ανοικτού διαλόγου, ο οποίος θα αποσκοπεί στην εξασφάλιση ευρύτερης συναίνεσης στις κατευθύνσεις και τους στόχους της τουριστικής πολιτικής».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΥΡΩΒ



Σχολιασμένα