Στρος - Καν: Η διεθνής οικονομία αναθερμαίνεται

Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2009 18:25
UPD:18:35

Στην εκτίμηση πως «η διεθνής οικονομία αναθερμαίνεται» προέβη σήμερα ο Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Ντομινίκ Στρος - Καν, επισημαίνοντας όμως ταυτόχρονα πως «η κρίση της διεθνούς οικονομίας» δεν τελείωσε.

«Έχουν βελτιωθεί οι οικονομικές συνθήκες και η κινητήρια δύναμη της οικονομίας φαίνεται να τίθεται εκ νέου σε λειτουργία», τόνισε ο Γενικός διευθυντής του ΔΝΤ.

«Όμως, θυμηθείτε, δεν πάει πολύς καιρός, που η διεθνής οικονομία βρέθηκε στην άκρη του γκρεμού», πρόσθεσε.

Παράλληλα, υπενθύμισε τον «πανικό» μετά από την κατάρρευση της Lehman Brothers το Σεπτέμβριο του 2008 και την «καθοδική δίνη όλης της διεθνούς οικονομίας» που την διαδέχθηκε.

Εκτίμησε δε πως μόνον εντός του 2010, το πρώτο εξάμηνο πιθανόν, θα μπορούμε να πούμε ασφαλώς ότι «η διεθνής οικονομία ανέκαμψε».

«Εάν κοιτάξουμε προσεκτικά σ’ αυτήν την κρίση, που υπήρξε η χειρότερη από την εποχή της Ύφεσης του Μεσοπολέμου, θα διαπιστώσουμε τους αυξημένους κινδύνους που παρουσιάζει ακόμα», υπογράμμισε, παρεμβαίνοντας την παραμονή έναρξης των εργασιών του G20 -στο Πίτσμπουργκ των ΗΠΑ.

«¶ρα, πρέπει να δράσουμε με τρόπο συντονισμένο», σημείωσε, θυμίζοντας ότι οι προβλέψεις του ΔΝΤ μετά από το ξέσπασμα της παρούσας κρίσης «αποδείχθηκαν ρεαλιστικές».

Επανέλαβε, τέλος, ότι «τώρα πρέπει να προσέξουμε τους φτωχούς»(...) «που είναι τα πλέον ευάλωτα θύματα αυτής της κρίσης». Αντίθετα, υπογράμμισε, «θα έχουμε μεγάλες κοινωνικές εντάσεις».

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο, Γερμ. Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα