Citigroup: Εξετάζει μείωση του δικτύου στη Β. Αμερική

Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2009 09:15
UPD:09:22

Τη μείωση του δικτύου των 1.001 υποκαταστημάτων της στις ΗΠΑ και τον Καναδά φέρεται να εξετάζει η Citigroup, δεδομένου ότι η τράπεζα συρρικνώνεται μετά τη «σανίδα» διάσωσης της αμερικανικής κυβέρνησης ύψους 45 δισ. δολαρίων την περασμένη χρονιά.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, επικαλούμενο άτομο προσκείμενο στο θέμα, η Citigroup – η τρίτη μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα βάσει στοιχείων ενεργητικού – σχεδιάζει να συρρικνώσει το δίκτυο λιανικής στη Βόρεια Αμερική. Σημειώνεται ότι ο όμιλος διαθέτει πλήθος υποκαταστημάτων στη Νέα Υόρκη, την Καλιφόρνια, το Μαϊάμι, το Σικάγο και την Ουάσινγκτον, ενώ, αντιθέτως, μικρότερη είναι η παρουσία του στο Τέξας, τη Βοστόνη και τη Φιλαδέλφεια.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στόχος της διοίκησης είναι να επικεντρωθεί στις περιοχές με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση υποκαταστημάτων. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Βίκραμ Πάντιτ και η επικεφαλής της καταναλωτικής μονάδας στις ΗΠΑ Τερέζα Ντιάλ εξετάζουν τρόπους για την αύξηση των καταθέσεων, ως σημαντική πηγή εσόδων μετά την εμφάνιση της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Το δίκτυο της Citigroup αντιστοιχεί αυτή τη στιγμή στο ένα έκτο των αντίστοιχων δικτύων της Wells Fargo και της Bank of America. Ενδεικτικό είναι ότι οι δύο τράπεζες διαθέτουν στις ΗΠΑ περισσότερα από 6.000 υποκαταστήματα η κάθε μία και τουλάχιστον τριπλάσιες καταθέσεις από αυτές της Citi.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα