«Χαμηλή πτήση» για τη μετοχή της Japan Air

Ενόψει των συζητήσεων για την αναδιάρθρωση της εταιρείας
Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2009 09:55

Πτώση – ρεκόρ κατέγραψαν οι μετοχές της Japan Airlines στο χρηματιστήριο του Τόκιο, ενόψει της συνάντησης της ιαπωνικής κυβέρνησης με τη διοίκηση της εταιρείας για τη συζήτηση των σχεδίων αναδιάρθρωσής της.

Η συνάντηση έχει προγραμματισθεί για τις 3 μ.μ., τοπική ώρα στο Τόκιο, αναφέρει το υπουργείο Μεταφορών της χώρας σε σημερινή ανακοίνωσή του. Στη συνέχεια, ο υπουργός κ. Σεΐχι Μαεχάρα θα έχει ξεχωριστές συζητήσεις με την κρατική Development Bank of Japan αλλά και με άλλους πιστωτές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Nikkei, ο πρόεδρος της JAL, Χαρούκα Νισιμάτσου, αναμένεται να γνωστοποιήσει στον Ιάπωνα υπουργό τα σχέδια του αερομεταφορέα για άντληση κεφαλαίων έως 300 δισ. γιεν (3,3 δισ. δολ.). Η εταιρεία προγραμματίζει επίσης περικοπές θέσεων εργασίας και μείωση των προορισμών της, στο πλαίσιο των προσπαθειών να προσαρμοστεί στη μειωμένη ζήτηση για ταξίδια.

Ο εκπρόσωπος της JAL, η οποία βρίσκεται υπό κρατικό έλεγχο μετά τη «σανίδα» σωτηρίας που της προσέφερε η ιαπωνική κυβέρνηση, αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα της εφημερίδας.

Οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν σήμερα έως 18% στα 141 γιεν, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη ενδοσυνεδριακή πτώση από τότε που ξεκίνησαν να διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο του Τόκιο, τον Οκτώβριο του 2002.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα