H&M: Πάνω από τις προβλέψεις τα τριμηνιαία κέρδη

Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2009 10:23

Ελαφρώς υψηλότερα των αναμενόμενων ήταν τα προ φόρων κέρδη της τρίτης μεγαλύτερης αλυσίδας λιανικής πώλησης ενδυμάτων στον κόσμο, Hennes & Mauritz, το τρίτο τρίμηνο, ωστόσο η μείωση των πωλήσεων του Αυγούστου ξεπέρασε τις προβλέψεις των αναλυτών.

Τα προ φόρων κέρδη της εταιρείας, το τρίμηνο μέχρι τις 31 Αυγούστου, διαμορφώθηκαν σε 4,77 δισ. σουηδικές κορόνες (695 εκατ. δολ.), έναντι 4,75 δισ. κορονών που ανέμεναν κατά μέσο όρο οι οικονομολόγοι. Ένα χρόνο νωρίτερα, η H&M είχε εμφανίσει κέρδη 4,59 δισ. κορονών.

Παρόλ’ αυτά, οι πωλήσεις του Αυγούστου μειώθηκαν σε ετήσια βάση κατά 3%, έναντι προβλέψεων για αύξησή τους κατά 5%, ενώ ο τζίρος στα καταστήματα που λειτουργούν τουλάχιστον ένα έτος μειώθηκε κατά 11%, έναντι πτώσης 5% που ανέμενε η αγορά.

«Οι αδύναμες πωλήσεις οφείλονται κυρίως στη συνεχιζόμενη ύφεση με την περιορισμένη κατανάλωση, το σκληρό ανταγωνισμό στις τιμές και τον ασυνήθιστα θερμό καιρό σε πολλά μέρη της Ευρώπης στο τέλος του τριμήνου», αναφέρει η H&M σε ανακοίνωσή της. Συνολικά, στο τρίμηνο, οι πωλήσεις σημείωσαν άνοδο 13%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα