Κοντά στα 68 δολ. η τιμή του αργού

Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2009 13:25

Προς τα 68 δολάρια το βαρέλι υποχωρεί σήμερα η τιμή του αργού, καθώς τα στοιχεία που έδειξαν αναπάντεχη αύξηση των αποθεμάτων πετρελαίου στις ΗΠΑ ενέτειναν τις ανησυχίες ότι η τιμή του «μαύρου χρυσού» ενδεχομένως να είναι υπερβολική σε σχέση με τη ζήτηση.

Στις 12:59 (ώρα Ελλάδος), η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού υποχωρούσε κατά 43 σεντς, ή 0,6%, στα 68,54 δολάρια το βαρέλι. Χθες, η τιμή του αργού σημείωσε πτώση σχεδόν 4%, ενώ από τις αρχές της εβδομάδας οι απώλειες πλησιάζουν το 5% περίπου.

Στο Λονδίνο, η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent διαμορφωνόταν νωρίτερα στα 67,63 δολάρια το βαρέλι, μειωμένη κατά 36 σεντς, ή 0,5%.

«Μια σειρά παραγόντων έπαιξαν ρόλο χθες το βράδυ και ο σημαντικότερος ήταν τα στοιχεία για τα αποθέματα στις ΗΠΑ, τα οποία ήταν αναμφίβολα αρνητικά», σχολίασε αναλυτής εμπορευμάτων στη CWA Pty Ltd.

Όπως ανακοίνωσε χθες το αμερικανικό υπουργείο Ενέργειας, τα αποθέματα του αργού αυξήθηκαν κατά 2,8 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 18 Σεπτεμβρίου, έναντι προσδοκιών για μείωση κατά 1,5 εκατ. βαρέλια. Τα αποθέματα καυσίμων αυξήθηκαν κατά 5,4 εκατ. βαρέλια στα 213,1 εκατ. βαρέλια και τα αποθέματα προϊόντων διύλισης ενισχύθηκαν κατά 3 εκατ. βαρέλια στα 170,8 εκατ. βαρέλια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα