Nomura: Προς πώληση μετοχών 5,6 δισ. δολ.

Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2009 15:09

Στη μεγαλύτερη διάθεση μετοχών στην ιστορία της πρόκειται να προχωρήσει η Νο1 χρηματιστηριακή εταιρεία της Ιαπωνίας, Nomura Holdings, με στόχο την άντληση κεφαλαίων ύψους 511,3 δισ. γιεν (5,6 δισ. δολ.) για τη χρηματοδότηση των επεκτατικών της σχεδίων στις ΗΠΑ.

Η Nomura σχεδιάζει να πουλήσει περίπου 800 εκατ. μετοχές στην Ιαπωνία και το εξωτερικό το διάστημα 13-15 Οκτωβρίου. Το αντληθέν ποσό θα αξιοποιηθεί επίσης για την ανάπτυξη της εταιρείας στην Ευρώπη και την Ασία, αναφέρεται στα έγγραφα που κατατέθηκαν στο υπουργείο Οικονομικών της Ιαπωνίας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Κενίτσι Γουατανάμπε, τόνισε ότι θα προσπαθήσει να επεκτείνει τις δραστηριότητες της Nomura στις ΗΠΑ, μετά την αποτυχία της να αποκτήσει τις μονάδες της Lehman Brothers στη χώρα.

Η πιστοληπτική ικανότητα της εταιρείας έχει αξιολογηθεί με Baa2 από τη Moody’s Investors Service, που είναι ο δεύτερος χαμηλότερος επενδυτικός βαθμός, και με BBB+ από τη Standard & Poor’s.

Στο τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου, η Nomura εμφάνισε τα πρώτα τριμηνιαία κέρδη από το 2007, χάρη στην εξαγορά μονάδων της Lehman.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα