«Κανένα πρόβλημα» στη λειτουργία της Commercial Value

Θα συμμετάσχει στην ΑΜΚ της Aspis Bank
Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2009 15:27

Την πρόθεση της Commercial Value να συμμετάσχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Aspis Bank, ύψους 120 εκατ. ευρώ περίπου, με ποσό 40 εκατ. ευρώ, γνωστοποίησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Δημήτρης Βιδάλης, διαβεβαιώνοντας παράλληλα πως η ασφαλιστική δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα και η λειτουργία της συνεχίζεται κανονικά.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις στην ασφαλιστική αγορά και τις αποφάσεις της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης, ο κ. Βιδάλης επεσήμανε ότι η απόφαση της εποπτικής αρχής για ανάκληση της άδειας της Ασπίς Πρόνοια Α.Ε.Γ.Α και Ασπίς Πρόνοια Α.Ε.Α.Ζ δεν θα έχει καμία επίδραση στην Πρώτη Ασφαλιστική, ενώ οι επιπτώσεις στην Commercial Value είναι της τάξης των 4,6 εκ. ευρώ (προκύπτουν από την κατοχή της Commercial Value μετοχών της εισηγμένης Ασπίς Πρόνοια Α.Ε.Γ.Α.).

Σημειώνεται ότι η Commercial Value κατέχει το 35% της Aspis Bank και με τη συμμετοχή της στην ΑΜΚ στοχεύει στο να διατηρήσει το ποσοστό αυτό.

Στη συνέντευξη Τύπου υπογραμμίσθηκε επίσης ότι τόσο η Commercial Value όσο και η Πρώτη Ασφαλιστική προέβησαν το 2008 στις αναγκαίες αυξήσεις κεφαλαίου, προκειμένου να είναι απόλυτα εντάξει και ως προς τα αποθεματικά τους και ως προς το περιθώριο φερεγγυότητας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα