Air Liquide: Κατασκευάζει τη μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής αζώτου στην Ευρώπη

Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2009 15:55

Την κατασκευή της μεγαλύτερης μονάδας παραγωγής αζώτου στη Βιομηχανική Περιοχή Thalheim, κοντά στη Λειψία της Γερμανίας, «τη μεγαλύτερη “Κοιλάδα Παραγωγής Ηλιακής Ενέργειας” στην Ευρώπη», ανακοίνωσε η Air Liquide.

Η μονάδα, η οποία θα παράγει περισσότερα από 38 χιλιάδες τόνους αζώτου ανά έτος, αντιπροσωπεύει επένδυση περίπου 10 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η μονάδα επιτόπου παραγωγής θα ξεκινήσει τη λειτουργία της το 2010 και θα εξυπηρετεί όλους τους πελάτες της Air Liquide, εγκατεστημένους στο συγκεκριμένο πάρκο υψηλής τεχνολογίας, καθώς έχει σχεδιαστεί για να ανταποκρίνεται στις αυξημένες ανάγκες όλων των κατασκευαστών ηλιακών κυψελών στο Thalheim.

Με την κατασκευή της νέας μονάδας, εξασφαλίζεται η τροφοδοσία με άζωτο της Calyxo GmbH, θυγατρικής της Q-Cells, παγκόσμιου ηγέτη της βιομηχανίας φωτοβολταϊκών, καθώς και της Sunfilm AG (πρώην Sontor GmbH) και της Q-Cells AG.

«Συγκεντρώνοντας τις ανάγκες των κυριότερων βιομηχανιών και επενδύοντας σε μία μονάδα μεγάλης δυναμικότητας, διαθέτουμε μία ευέλικτη και ιδιαίτερα αποδοτική ενεργειακά λύση, η οποία ικανοποιεί τις ανάγκες σε άζωτο των πελατών μας στο Thalheim», δήλωσε ο Guy Salzgeber, Δ/ντής Βιομηχανικών Δραστηριοτήτων της Ευρώπης και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου Air Liquide.

«Τα μακροπρόθεσμα αυτά συμβόλαια με τους ηγέτες της αγοράς φωτοβολταϊκών και η νέα αυτή μονάδα παραγωγής, επιβεβαιώνουν την απήχηση της “συνολικής λύσης” σε παγκόσμιο επίπεδο που προσφέρει ο Όμιλος. Παράλληλα, αντικατοπτρίζει την δέσμευσή μας σε αυτό τον πολλά υποσχόμενο βιομηχανικό κλάδο και ειδικότερα σε ένα βιομηχανικό πάρκο που προσδιορίζει την φωτοβολταϊκή βιομηχανία στην Γερμανία. Ο κλάδος Φωτοβολταϊκών μαζί με τις εφαρμογές για το Περιβάλλον και για την εξοικονόμηση Ενέργειας συγκαταλέγονται στους βασικούς μοχλούς ανάπτυξης του Ομίλου Air Liquide», πρόσθεσε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα