Ηπια άνοδος στην Ευρώπη

Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2009 11:04

Ανοδικές τάσεις καταγράφονται στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κατά την πρώτη ώρα των συναλλαγών, καθώς η άνοδος των μετοχών στον κλάδο της ενέργειας προσφέρει στήριγμα στην αγορά. Αντιθέτως, υπό πίεση βρίσκεται ο χρηματοοικονομικός κλάδος.

Χθες, οι ευρωπαϊκές μετοχές έκλεισαν στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο εβδομάδων.

«Οι μεσοπρόθεσμες προοπτικές εξακολουθούν να είναι πολύ θετικές, ωστόσο, σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, θα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί. Η αγορά είναι ελαφρώς “υπερ-αγορασμένη” και χρειάζεται να κάνει μια παύση προκειμένου να φτάσει σε νέα υψηλά», εκτιμά αναλυτής της Groupama Asset Management.

Στις 10:24 (ώρα Ελλάδος), ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 ενισχυόταν κατά 0,1% στις 988,04 μονάδες. Σημειώνεται ότι από τις αρχές της χρονιάς εμφανίζεται αυξημένος κατά 19%.

Θετικό είναι το κλίμα στον κλάδο της ενέργειας μετά την άνοδο των τιμών πετρελαίου πάνω από τα 66 δολάρια το βαρέλι. Οι μετοχές των BP, Royal Dutch Shell, BG Group, Tullow Oil και StatoilHydro ενισχύονταν νωρίτερα μεταξύ 0,4% και 0,9%.

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται, ωστόσο, οι μετοχές των τραπεζών. Οι τίτλοι των Standard Chartered, Barclays, Lloyds, Royal Bank of Scotland και Commerzbank κατέγραφαν απώλειες 0,6-1,1%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα