RIM: Απογοήτευσαν οι προβλέψεις για το τρίτο τρίμηνο

Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2009 12:14
UPD:12:16

Χαμηλότερες απ’ ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές ήταν οι προβλέψεις της διοίκησης της Research In Motion (RIM) για τις πωλήσεις του τρίτου τριμήνου, υποδηλώνοντας ότι η κατασκευάστρια των κινητών τηλεφώνων BlackBerry ενδεχομένως να χρειαστεί να μειώσει τις τιμές προκειμένου να ανταγωνιστεί το iPhone της Apple.

Η εταιρεία προέβλεψε χθες ότι τα έσοδά της θα διαμορφωθούν αυτό το τρίμηνο σε 3,6-3,85 δισ. δολάρια, χαμηλότερα από τα 3,91 δισ. δολάρια που ανέμεναν κατά μέσο όρο οι αναλυτές. Χαμηλότερη των προσδοκιών ήταν και η πρόβλεψη για κέρδη 1-1,08 δολαρίων ανά μετοχή.

Οι μετοχές της RIM υποχώρησαν έως και 12% στις χθεσινές μετασυνεδριακές συναλλαγές, φτάνοντας στα 72,96 δολάρια. Παρόλ’ αυτά, έχουν διπλασιαστεί από τις αρχές της χρονιάς.

Η εταιρεία έχει μειώσει τις τιμές σε ορισμένα προϊόντα της ενόψει της παρουσίασης των νέων Blackberry Storm και Bold αργότερα αυτό το τρίμηνο, ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο διευθύνων σύμβουλος της RIM. Σημειώνεται ότι η εταιρεία αντιμετωπίζει έντονο ανταγωνισμό από τις συσκευές των Apple και Palm, οι οποίες έχουν προχωρήσει σε μειώσεις τιμών τους τελευταίους μήνες.

Ενδεικτικά, η Apple μείωσε την τιμή του iPhone 3G κατά το ήμισυ, τον Ιούλιο, στα 99 δολάρια, ενώ η Palm, η οποία παρουσίασε τον Ιούνιο τη συσκευή Pre, μείωσε αυτό το μήνα την τιμή κατά 50 δολάρια στα 149,99 δολάρια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα