Πιέσεις στη Wall Street

Τι έγινε στις αγορές
Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2009 00:01

Τα ασθενέστερα του αναμενομένου στοιχεία για τις παραγγελίες διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ και τις πωλήσεις κατοικιών επισκίασαν τη βελτίωση που παρουσίασε η καταναλωτική εμπιστοσύνης ασκώντας πιέσεις στη Wall Street, η οποία επρόκειτο να παρουσιάσει τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από τον Ιούλιο.

Οι μετοχές μεγάλων αμερικανικών ομίλων, όπως General Electric, Alcoa και American Express, υποχώρησαν τουλάχιστον 2,5% από τη στιγμή που το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι οι παραγγελίες για διαρκή αγαθά μειώθηκαν απρόσμενα 2,4% τον Αύγουστο.

«Τα ανάμεικτα στατιστικά στοιχεία σκιαγράφησαν θολή εικόνα για την αμερικανική οικονομία όχι μόνο χθες αλλά καθ΄όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Αυτό σημαίνει ότι η οικονομία δεν έχει ακόμη σταθεροποιηθεί και το ίδιο συμβαίνει και με τις μετοχές», επισημαίνουν αναλυτές.

Στην Ευρώπη, οι μετοχές έκλεισαν με πτώση, σε χαμηλά δύο περίπου εβδομάδων για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, εξαιτίας της εξασθένησης του χρηματοοικονομικού τομέα, η οποία επισκίασε τα κέρδη του κλάδου φαρμάκων και ενέργειας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 υποχώρησε 0,4% σε μία ιδιαίτερα νευρική συνεδρίαση, στη διάρκεια της οποίας ταλαντεύθηκε μεταξύ των 990,43 και 982,12 μονάδων. Σε εβδομαδιαία βάση, ο δείκτης παρουσίασε απώλειες 2,2%.

Οι τράπεζες, οι οποίες έχουν σημειώσει ράλι 166% από το Μάρτιο, ήταν μεταξύ των μεγάλων χαμένων, καθώς οι ηγέτες του G20 βρίσκονταν από προχθές στο Πίτσμπουργκ για να εξετάσουν το ενδεχόμενο εφαρμογής αυστηρότερων ρυθμίσεων για τις τράπεζες.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα