Unicom: Τίτλοι τέλους στη συνεργασία με την SK Telecom

Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2009 09:46
UPD:09:57

Σε επαναγορά 899,7 εκατ. μετοχών, αξίας 10 δισ. δολαρίων Χονγκ Κονγκ (1,3 δισ. δολ.), από την SK Telecom σχεδιάζει να προχωρήσει η China Unicom, η δεύτερη μεγαλύτερη πάροχος υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας στην Κίνα, τερματίζοντας έτσι την τριετή επενδυτική συνεργασία της με τη νοτιοκορεατική εταιρεία.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της η Unicom αναφέρει ότι σκοπεύει να καταβάλει 11,105 δολάρια Χονγκ Κονγκ ανά μετοχή, τιμή 1,4% χαμηλότερη σε σχέση με το κλείσιμο της μετοχής της στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, στις 25 Σεπτεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την περασμένη χρονιά η Telefonica αντικατέστησε την SK Telecom ως ο μεγαλύτερος ξένος επενδυτής της Unicom. Αυτόν το μήνα ο ισπανικός όμιλος ανακοίνωσε πως σχεδιάζει να αυξήσει το ποσοστό του στην κινεζική εταιρεία κατά 50%.

Όπως αναφέρεται στη σημερινή ανακοίνωση της Unicom, το ποσοστό της SK Telecom, ύψους 3,8%, θα ακυρωθεί μετά την επαναγορά. Οι μετοχές της υποχωρούσαν νωρίτερα κατά 1,9% στα 11,04 δολάρια Χονγκ Κονγκ, ενώ ο τίτλος της SK Telecom ενισχυόταν στη Σεούλ κατά 2,6% στα 175.500 γουόν.

Η Νο1 επιχείρηση κινητής τηλεφωνίας της Νοτίου Κορέας απέκτησε ομόλογα της Unicom, αξίας ενός δισ. δολαρίων, το 2006, τα οποία μετέτρεψε σε μετοχές ένα χρόνο αργότερα, στο πλαίσιο της συμφωνίας των δύο εταιρειών να συνεργαστούν για την παροχή υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας βάσει της τεχνολογίας CDMA.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα