Απώλειες 2,5% κατέγραψε ο Nikkei

Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2009 10:34

Πτώση 2,5% σημείωσε σήμερα ο ιαπωνικός δείκτης, ο οποίος υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα δύο μηνών εξαιτίας της ανατίμησης του γεν που επέφερε πλήγμα στις εξαγωγικές εταιρίες, όπως η Tokyo Electron.

Αρνητική ήταν, επίσης, η επίδραση των απογοητευτικών αποτελεσμάτων για την αγορά κατοικίας στις ΗΠΑ, τα οποία επέτειναν τις ανησυχίες σχετικά με το δυναμισμό της ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας.

Το γεν εκτινάχθηκε στα υψηλότερα επίπεδα οκτώ μηνών έναντι του δολαρίου, γεγονός που άσκησε έντονες πιέσεις στο Nikkei, ο οποίος απαρτίζεται κυρίως από εξαγωγικές εταιρείες, καθώς η ανατίμηση του γεν «ροκανίζει» τα κέρδη των εξαγωγέων όταν αυτά επαναπατρίζονται.

Στη συνέχεια της συνεδρίασης το γεν υποχώρησε μετά την προσπάθεια του υπουργού Οικονομικών της Ιαπωνίας να ρίξει τους τόνους των προηγούμενων δηλώσεών του ότι το ενδεχόμενο της παρέμβασης δεν είναι πιθανό, οι οποίες έδωσαν ώθηση στο γεν.

Στη σημερινή συνεδρίαση, ο Nikkei υποχώρησε στις 10.009,52 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος δείκτης Topix κατέγραψε απώλειες 2,2% κλείνοντας στις 902,84 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα