HSBC: Αναβάθμιση συστάσεων - τιμών για έξι τράπεζες

Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2009 13:37

Σε αναβάθμιση των συστάσεών της και αύξηση των τιμών – στόχων για έξι τράπεζες, προχώρησε η HSBC σε σημερινή έκθεσή της για τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο.

Ειδικότερα, ο ξένος οίκος αναβάθμισε τη σύστασή του για την Τράπεζα Κύπρου σε “overweight” από “neutral” και αύξησε την τιμή – στόχο στα 6,3 ευρώ από 4,1 ευρώ. Παράλληλα, αναβάθμισε τη σύσταση για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς σε “neutral” από “underweight” και την τιμή – στόχο στα 11,6 ευρώ από 7,4 ευρώ.

Η HSBC προχώρησε, επίσης, σε αύξηση των τιμών – στόχων για τις μετοχές της Eurobank σε 10,8 ευρώ από 7,7 ευρώ, της Εθνικής σε 29 ευρώ από 24 ευρώ, με σύσταση “overweight”, της Apha Bank σε 11,9 ευρώ από 8,1 ευρώ, με σύσταση “neutral”, και της Marfin Popular Bank σε 2,6 ευρώ από 2 ευρώ, με σύσταση “underweight”.

Οι αναβαθμίσεις των εκτιμήσεων, τονίζεται στην έκθεση, σχετίζονται με τις καλύτερες από το αναμενόμενο τάσεις στην ποιότητα ενεργητικού των τραπεζών αλλά και στην ενίσχυση των πηγών κερδοφορίας.

Η HSBC ανέβασε τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη ανά μετοχή του ελληνικού τραπεζικού κλάδου κατά 23% το 2010 και σε ποσοστό 28% το 2011 λόγω της επιβράδυνσης στο σχηματισμό των μη εξυπηρετούμενων χορηγήσεων και της αύξησης των εσόδων από τόκους.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΛΦΑ
  • ΕΤΕ
  • ΕΥΡΩΒ
  • ΠΕΙΡ



Σχολιασμένα