Ενήργησα νόμιμα και επωφελώς για την Ελλάδα, δηλώνει ο τέως διοικητής της ΥΠΑ Κώστας Κωσταντινίδης για το θέμα της αεροπορικής γραμμής από και προς την Κωνσταντινούπολη, επισημαίνοντας παράλληλα ότι το υπουργείο Μεταφορών ήταν ενήμερο για όλες τις ενέργειες, με έγγραφα του ΥΠΕΞ και της ΥΠΑ.
Μάλιστα δηλώνει ότι επιφυλάσσεται κάθε δικαιώματός του κατά κάθε εμπλεκομένου, που τον έχει με οποιονδήποτε τρόπο θίξει για το θέμα.
Σε δήλωσή του με αφορμή τις επικρίσεις που δέχεται για το μνημόνιο που υπεγράφη επί θητείας του, μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας για την αεροπορική γραμμή από και προς Κωνσταντινούπολη, ο κ. Κωσταντινίδης διευκρινίζει ότι η διακρατική σύμβαση Ελλάδας-Τουρκίας που υπεγράφη το 1948 προέβλεπε 16 πτήσεις την εβδομάδα από μία ή περισσότερες αεροπορικές εταιρείες και όχι μόνο από την Ολυμπιακή. Όμως, όπως επισημαίνει, στα τέλη της δεκαετίας του '90, ο ιδιωτικός ανταγωνισμός ζήτησε το 2002 μερίδιο από τις πτήσεις και το αίτημα εγκρίθηκε και με την υπ' αριθ. Δ1/Β/19648/1241/17-5- 2004 απόφαση ΥΜΕ διορίσθηκε ήδη από τότε η εταιρεία Aegean ως ο δεύτερος ελληνικός αερομεταφορέας, που δικαιούτο να πετά στην Κωνσταντινούπολη.
Για να μη χάσει τις πτήσεις της η Ολυμπιακή, σημειώνει, οι τότε ηγεσίες των υπουργείων Μεταφορών και Εξωτερικών, καθώς και της ΥΠΑ, αποδύθηκαν σε μία έντονη διπλωματική προσπάθεια προς την Τουρκία και επετεύχθη η αύξηση των πτήσεων από 16 σε 31 εβδομαδιαίως. Ο κ. Κωνσταντινίδης χαρακτηρίζει εθνική επιτυχία την εν λόγω απόφαση, καθώς όπως αναφέρει, εξυπηρετούντο και οι νέες αεροπορικές εταιρείες, χωρίς να χάνει τίποτε η Ολυμπιακή.
Όπως υπογραμμίζει ο τέως διοικητής της ΥΠΑ, το υπουργείο Μεταφορών ήταν ενήμερο για όλες τις ενέργειες με εξαιρετικώς επείγον έγγραφο που έστειλε το ΥΠΕΞ στις 4-6-2009, αλλά και από την ΥΠΑ στις 25-6-2009.
Παράλληλα χαρακτηρίζει ψευδές ότι τάχα η ελληνική πλευρά αξίωνε "επειγόντως" την υπογραφή του Μνημονίου, ενώ η ΥΠΑ είχε ήδη ειδοποιήσει, ως όφειλε, την αρμόδια Γενική Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, γεγονός που κατά τον κ. Κωνσταντινίδη, σημαίνει ότι με την υπογραφή του μνημονίου επιτεύχθηκε όχι μόνον εθνικός, αλλά και κοινοτικός σκοπός.
Κατά συνέπεια ο τέως διοικητής της ΥΠΑ τονίζει ότι «προξενούν κατάπληξη αλλά και προβληματισμό τα πρόσφατα δημοσιεύματα και οι δηλώσεις διαφόρων, πού, είτε φέρονται, να αγνοούν είτε δυσαρεστούμενοι, από την επιτυχή προώθηση των ελληνικών συμφερόντων και αντί να συγχαίρουν τις ελληνικές Αρχές δημιουργούν την εντύπωση δήθεν σκανδάλου».
Καταλήγοντας ο κ. Κωνσταντινίδης σημειώνει ότι ενήργησε νόμιμα, αποτελεσματικά και επωφελώς για την Ελλάδα, εκτιμά ότι θα πρέπει να του ζητήσουν συγνώμη όσοι προσπάθησαν να τον εμπλέξουν με συκοφαντικές ή δυσφημιστικές δηλώσεις και υπαινιγμούς και δηλώνει ότι επιφυλάσσεται κάθε δικαιώματός του κατά κάθε, ανεξαιρέτως, εμπλεκομένου, που τον έχει με οποιονδήποτε τρόπο θίξει ή θα το πράξει στο μέλλον.