Κλίμα ευφορίας

Τι έγινε στις αγορές
Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2009 00:01

Η ανάκαμψη της δραστηριότητας στο μέτωπο των εξαγορών και συγχωνεύσεων πυροδότησε χθες κλίμα ευφορίας στις αγορές, με τις μετοχές αλλά και τα εμπορεύματα να καταγράφουν σημαντικά κέρδη.

Στη Wall Street ο Dow Jones ξεπέρασε και πάλι τις 9.800 μονάδες, ενώ σημαντική άνοδο σημείωναν τόσο ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq όσο και ο S&P 500, που είδε και τους κλάδους του να βρίσκονται σε θετικό έδαφος.

Kέρδη άνω του 3% κατέγραφε ο τίτλος της Abbott Laboratories, η οποία ανακοίνωσε την εξαγορά της μονάδας φαρμάκων της Solvay. Αλμα έκαναν και οι μετοχές της Affilliated Computer Services, την οποία εξαγόρασε η Xerox.

Ανάλογη ήταν η εικόνα και στην Ευρώπη, με αποτέλεσμα ο δείκτης να ενισχυθεί 1,8% και να ξεπεράσει και πάλι το ψυχολογικό όριο των 1.000 μονάδων. Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρέθηκε ο κλάδος των τραπεζών, ο οποίος και καταγράφει εντυπωσιακά κέρδη της τάξης του 170% σε σχέση με το ναδίρ του Μαρτίου.

Στη Φραγκφούρτη οι επενδυτές έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στο νέο κυβερνητικό συνασπισμό και έστειλαν τον Xetra Dax 2,8%. Κέρδη 1,6% είχε ο FTSE100 στο Λονδίνο.

Στις αγορές συναλλάγματος το γιεν αναρριχήθηκε σε υψηλά οχτώ μηνών, εν μέσω φημολογίας ότι η νέα κυβέρνηση της Ιαπωνίας θα επιτρέψει την ανατίμηση του εθνικού νομίσματος.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα