Πρόβλεψη για άνοδο του χρυσού

Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2009 06:34

Ανοδικά ενδέχεται να κινηθεί ο χρυσός ο οποίος σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση στην Ασία, καθώς το δολάριο άρχισε και πάλι να υποχωρεί, τονώνοντας τη ζήτηση για το πολύτιμο μέταλλο ως εναλλακτική επένδυση.

Ο Dollar Index, υποχώρησε 0,2%, μετά την αναρρίχησή του στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα πλέον των δύο εβδομάδων. Και η άνοδος των αμερικανικών μετοχών μείωσε της ζήτηση για τα λεγόμενα ασφαλή νομίσματα.

Ο χρυσός για άμεση παράδοση σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση στα 990,48 δολ. η ουγγιά στις 9:01 π.μ. στη Σιγκαπούρη. Οι ράβδοι χρυσού έχουν σημειώσει άνοδο 4,2% αυτόν τον μήνα καθώς το δολάριο υποχώρησε 1,9% έναντι του ευρώ και 3,6% έναντι του γιέν.

Σημειώνεται ότι ο χρυσός ενδέχεται να κινηθεί ανοδικά καθώς οι επενδυτές ψάχνουν να βρουν λιμάνι από τις γεωπολιτικές εντάσεις στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με τον Τζέιμς Στιλ, αναλυτή τη HSBC Securities. Χθες το Ιράν εκτόξευσε πυραύλους Σαχάμπ-3 μεγάλου βεληνεκούς , οι οποίοι μπορούν να πλήξουν το Ισραήλ, εν μέσω των διεθνών διαπραγματεύσεων για το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας που ενδέχεται να οδηγήσει σε περαιτέρω κυρώσεις.

Μεταξύ των λοιπών πολύτιμων μετάλλων για άμεση παράδοση, το ασήμι σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση στα 16,19 δολ. η ουγγιά, η πλατίνα υποχώρησε 0,1% φθάνοντας στα 1.277,25 δολ. η ουγγιά, ενώ το παλλάδιο αναρριχήθηκε 0,8% φθάνοντας στα 290,75 δολ. η ουγγιά στις 9:02 π.μ. στη Σιγκαπούρη.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα