Απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2009 11:02

Αρνητική είναι σήμερα η εικόνα στις χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης, έπειτα από τα σημαντικά κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης. Υπό πίεση βρίσκεται ο κλάδος των εμπορευμάτων, αντισταθμίζοντας τα κέρδη που καταγράφουν οι τράπεζες.

«Η αγορά έχει διανύσει πολύ δρόμο σε μια σχετικά μικρή χρονική περίοδο, ωστόσο υπάρχουν κάποιες ανησυχίες και οι επενδυτές παραμένουν νευρικοί», σχολιάζει αναλυτής της Hargreaves Lansdown. Όπως σημειώνει, το ενδιαφέρον στρέφεται σε μια σειρά κρίσιμων στοιχείων που θα δημοσιοποιηθούν αυτή την εβδομάδα.

Στις 10:38 (ώρα Ελλάδος), ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 υποχωρούσε κατά 0,1% στις 999,98 μονάδες, έχοντας κλείσει χθες με κέρδη 1,8%.

Πτωτικά κινούνται οι μετοχές στον κλάδο της ενέργειας, με αυτές των BP, Royal Dutch Shell, BG Group, Tullow Oil, Repsol και Total να καταγράφουν απώλειες μεταξύ 0,2% και 1,5%.

Στον αντίποδα, σε θετικό έδαφος κινούνται οι τράπεζες. Οι τίτλοι των Standard Chartered, HSBC, Barclays, Lloyds, Royal Bank of Scotland, BNP Paribas και Societe Generale ενισχύονται 0,6-2,2%.

Ανά την Ευρώπη, ο FTSE 100 στο Λονδίνο, ο Xetra DAX στη Φρανκφούρτη και ο CAC 40 στο Παρίσι σημειώνουν πτώση 0,2%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα