Ρωσία: Μείωση επιτοκίων στο 10%

Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2009 11:31

Στη μείωση του βασικού της επιτοκίου κατά μισή ποσοστιαία μονάδα προχώρησε σήμερα η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας, σε μια προσπάθεια να τονώσει το δανεισμό στη μεγαλύτερη εξαγωγό ενέργειας του κόσμου.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, η Bank Rossii μείωσε το επιτόκιο αναχρηματοδότησης στο 10% από 10,5% και το επιτόκιο επαναγοράς, που χρεώνεται στα δάνεια της κεντρικής τράπεζας, στο 9% από 9,5%, με ισχύ από αύριο. Πρόκειται για την έβδομη μείωση των επιτοκίων της από τις 24 Απριλίου.

«Τα επιτόκια στα δάνεια που χορηγούνται στον πραγματικό τομέα της οικονομίας παραμένουν σε σχετικά υψηλά επίπεδα», αναφέρει η Bank Rossii, σημειώνοντας πως η λήψη νέων μέτρων για τη μείωση του κόστους δανεισμού θα εξαρτηθεί από «την ανάγκη δημιουργίας συνθηκών για τη διεύρυνση του δανεισμού και την τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης, λαμβάνοντας υπόψη τις πληθωριστικές τάσεις».

Η Ρωσία «βγήκε από την ύφεση», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Αλεξέι Κούντριν, μιλώντας σήμερα σε επενδυτές στη Μόσχα. Το δεύτερο τρίμηνο η ρωσική οικονομία είχε συρρικνωθεί κατά 10,9%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα