Ανακάμπτει το δολάριο έναντι του γιεν

Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2009 13:18

¶νοδο σημειώνει το δολάριο έναντι του γιεν, μετά τη μεγάλη πτώση που κατέγραψε χθες, καθώς ο υπουργός Οικονομίας της Ιαπωνίας, Χιροχίσα Φουτζίι, άλλαξε τη στάση του στο θέμα της ενίσχυσης του ιαπωνικού νομίσματος.

Παρόλ’ αυτά, οι εκτιμήσεις της αγοράς για περαιτέρω άνοδο του γιεν περιορίζει την ανάκαμψη του δολαρίου.

Ο Ιάπωνας υπουργός δήλωσε ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο παρέμβασης, εάν οι κινήσεις του γιεν ξεφύγουν, ωστόσο, τόνισε ότι και το να μην προωθείται ένα αδύναμο γιεν αποτελεί την ενδεδειγμένη πολιτική. Τη Δευτέρα ανασκεύασε δηλώσεις του, με τις οποίες άφηνε να εννοηθεί ότι δεν είχε πρόβλημα με την πρόσφατη ανατίμηση του νομίσματος.

«Σε αντίθεση με άλλες χώρες που με δηλώσεις τους επιδιώκουν υποχώρηση των νομισμάτων τους, η Ιαπωνία είναι η μόνη χώρα που ενθαρρύνει την ενίσχυση του νομίσματος, οπότε ακόμη και αν συνεχίσουν να ανασκευάζουν, η αγορά έχει την πεποίθηση ότι θα επιτρέψουν την ανατίμηση του γεν», σχολίασε αναλυτής της Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ.

Στις 12:39 ώρα Ελλάδος, η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου διαμορφωνόταν στα 1,4574 δολάρια και η ισοτιμία δολαρίου/γιεν στα 89,75 γιεν.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα