Γαλλία: Οικονομική ενίσχυση της νεολαίας εξήγγειλε ο Σαρκοζί

Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2009 18:57

O Γάλλος Πρόεδρος σημείωσε ότι από το μέτρο αυτό θα επωφεληθούν περίπου 160 χιλιάδες νέοι, ενώ ο κρατικός προϋπολογισμός θα επιβαρυνθεί με το κονδύλι των 250 εκατομμυρίων ευρώ.

Σειρά μέτρων οικονομικής ενίσχυσης της νεολαίας, ύψους 500 εκατ. ευρώ ετησίως, εξήγγειλε από το Αβινιόν, όπου περιοδεύει, ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί.

Μεγάλο τμήμα της βοήθειας αυτής, όπως ανέφερε, θα διοχετευτεί στους ανεργούς. Σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Σαρκοζί, κάθε εργένης θα λαμβάνει μηνιαίως επίδομα 454 ευρώ, τμήμα των οποίων θα συνεχίσει να λαμβάνει και όταν θα βρει μία θέση απασχόλησης.

Διαχώρισε μάλιστα το θέμα της ηλικίας γι’ αυτήν την οικονομική ενίσχυση, αναφέροντας ότι αυτό που υποστηρίζουν κάποιοι, θέτοντας τα 25 ως όριο για την οικονομική ενίσχυση των νέων, τον εκπλήσσει δυσάρεστα. «Αξίζουν μιας υπεραξίας οι νέοι μας», ανέφερε.

Σημείωσε επίσης ότι από το μέτρο αυτό θα επωφεληθούν περίπου 160 χιλιάδες νέοι, ενώ ο κρατικός προϋπολογισμός θα επιβαρυνθεί με το κονδύλι των 250 εκατομμυρίων ευρώ.

Ένα ακόμη μέτρο, που προτείνεται από τον πρόεδρο Σαρκοζί, είναι η σύσταση Κέντρων Προσανατολισμού για τη νεολαία, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η μαζική τάση φυγής από το σχολείο, που παρατηρείται σήμερα στη Γαλλία ιδίως για τις 16χρονες και τους 16χρονους.

Σημειώνεται τέλος ότι στις ηλικίες 16-25 ετών η ανεργία καλπάζει σήμερα με ποσοστό 23,9% -σχεδόν τριπλάσιο σε σύγκριση με τις ηλικίες 25-49 ετών.

Πηγές: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο, Γερμ. Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα