Νευρικότητα στη Wall Street

Τι έγινε στις αγορές
Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2009 00:01

Τα βελτιωμένα στοιχεία για την αγορά στέγης και η απρόσμενη εξασθένηση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης προκάλεσαν περισσότερα ερωτηματικά για τη δυναμική της ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας στη χθεσινή επέτειο της μεγαλύτερης ημερήσιας πτώσης όλων των εποχών του Dow Jones.

Xθες έκλεισε ένα έτος από την πτώση του Dow κατά 777,68 μονάδες, με την αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά των ΗΠΑ να χάνει 1,2 τρισ. δολάρια σε αξία. Η χθεσινή επέτειος σηματοδοτήθηκε από αστάθεια και αρκετή αβεβαιότητα, καθώς ο Αμερικανός καταναλωτής εμφανίστηκε ιδιαίτερα ανήσυχος για τις συνθήκες στην αγορά απασχόλησης.

Παρ΄ όλ΄ αυτά, οι αμερικανικές μετοχές αναμένεται να ολοκληρώσουν σήμερα Τετάρτη το καλύτερο τρίμηνό τους εδώ και μία δεκαετία, με το Dow να ενισχύεται μέχρι στιγμής 16%. Στην Ευρώπη, οι μετοχές σημείωσαν οριακή άνοδο, καθοδηγούμενη από τις τράπεζες μετά την είδηση ότι η γαλλική BNP Paribas προχώρησε σε αύξηση κεφαλαίου σε μία προσπάθεια να «κόψει» τους δεσμούς της με την κυβέρνηση και να αποπληρώσει την κρατική βοήθεια.

Οι αναλυτές παραμένουν ωστόσο επιφυλακτικοί καθώς θεωρούν ότι το ράλι πυροδοτήθηκε κυρίως από τα κρατικά προγράμματα στήριξης και πιστεύουν ότι η αγορά δεν έχει τη δυνατότητα να παραμείνει στα σημερινά επίπεδα. Οι τράπεζες ήταν ο μεγάλος κερδισμένος καταγράφοντας κέρδη έως 2,5% με το δείκτη DJ Stoxx για τον τραπεζικό τομέα να έχει ενισχυθεί 174% από τα χαμηλά του Μαρτίου.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα