Marks & Spencer: Μικρή μείωση των πωλήσεων στο τρίμηνο

Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2009 10:05

Μείωση 0,5% - τη μικρότερη των τελευταίων δυο ετών - παρουσίασαν οι πωλήσεις στα καταστήματα της Marks & Spencer που λειτουργούν τουλάχιστον ένα χρόνο κατά το δεύτερο τρίμηνο της οικονομικής χρήσης, με τη βρετανική αλυσίδα λιανικής να αυξάνει την πρόβλεψή της για τα περιθώρια.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία αναμένει πως το ετήσιο μικτό περιθώριο θα μειωθεί φέτος κατά 0,5-1%, έναντι μείωσης 1,25-1,75% που προέβλεπε προηγουμένως. Παρόλ’ αυτά, η διοίκηση εκτιμά ότι το 2010 θα είναι «μια δύσκολη χρονιά». Τα λειτουργικά κόστη αναμένεται να αυξηθούν έως 1%, ενώ οι κεφαλαιουχικές επενδύσεις θα διαμορφωθούν σε περίπου 400 εκατ. στερλίνες.

«Αν και υπάρχει μεγαλύτερη ορατότητα στην αγορά και οι καταναλωτές εμφανίζονται πιο αισιόδοξοι, εξακολουθούμε να είμαστε επιφυλακτικοί όσον αφορά στις προοπτικές. Αναμένουμε πως το 2010 θα είναι μια δύσκολη χρονιά και θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε τον όμιλο αναλόγως», δήλωσε ο πρόεδρος της Marks & Spencer Στιούαρτ Ρόουζ.

Σημειώνεται ότι οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για μείωση των πωλήσεων κατά 1,6%, έπειτα από πτώση 1,4% που είχαν εμφανίσει το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα