ΕΣΠ: «Οχι» στην επιπλέον φορολογική επιβάρυνση

Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2009 11:51

Καμιά επιπλέον φορολογική επιβάρυνση και συγκεκριμένες φορολογικές δεσμεύσεις, τουλάχιστον για όσο διάστημα διαρκεί η κρίση, ζητά από τα κόμματα ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά (ΕΣΠ).

«Κάθε εξαγγελία αλλαγής των φορολογικών μέτρων, ουσιαστικά παραπέμπει σε επιπλέον αυξήσεις και νέους φόρους για τους μικρομεσαίους, ενώ λειτουργεί αρνητικά στην ψυχολογία του καταναλωτή, με αποτέλεσμα να βιώνουμε σήμερα έντονα την έλλειψη πελατείας και φυσικά ρευστότητας», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΕΣΠ.

«Η επιλογή μεταξύ της ήπιας και βίαιης προσαρμογής της οικονομίας, η επιστροφή στα αντικειμενικά κριτήρια, η λύση της ενιαίας φορολογικής κλίμακας, η αλλαγή φορολόγησης των εισοδημάτων και των κερδών, η επαναφορά φόρου γονικής παροχής και κληρονομιάς, είναι βέβαιο ότι προβληματίζουν τους ανθρώπους της αγοράς, οι οποίοι αναζητούν απαντήσεις και εξηγήσεις με ισχυρά επιχειρήματα, ότι όντως αυτά είναι τα μέτρα που θα μας βγάλουν από την οικονομική κρίση», αναφέρουν οι έμποροι του Πειραιά.

Τέλος, σημειώνουν ότι «το ελληνικό εμπόριο μπορεί να αυξήσει τα δημόσια έσοδα εάν προστατευτεί από την φοροδιαφυγή του παραεμπορίου και εάν αντιμετωπιστεί από τη νέα κυβέρνηση φορολογικά δίκαια και απλά».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα