Εκδοση του πρώτου ETF στον ελληνοτουρκικό δείκτη GT30

Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2009 12:49

Την έκδοση του πρώτου ETF πολλαπλών αγορών στο νέο ελληνοτουρκικό δείκτη GT30 ανέλαβε η Εθνική Asset Management Α.Ε.Δ.Α.Κ., ύστερα από σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Χ.Α., η δημιουργία του προϊόντος καθώς και η έκδοση και διάθεσή του στην ελληνική αγορά αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές του επόμενου έτους.

«Με το παρόν ETF δίνεται η δυνατότητα στο επενδυτικό κοινό να τοποθετηθεί ταυτόχρονα και στις δυο αγορές, με μια μόνο κίνηση. Με αυτόν τον τρόπο εγκαινιάζεται η εύκολη πρόσβαση σε αγορές του εξωτερικού με πρώτη αυτή της Τουρκίας», τονίζεται στην ανακοίνωση.

«Η δημιουργία νέων ETFs βοηθά σημαντικά στην πολύπλευρη προσέγγιση των αναγκών του επενδυτικού κοινού, ενώ παράλληλα η πρόσβαση στις διεθνείς αγορές γίνεται εφικτή με απλό και ευέλικτο τρόπο.»

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009 ξεκίνησε ο υπολογισμός του GT30, του κοινού δείκτη των χρηματιστηρίων της Αθήνας και της Κωνσταντινούπολης. Ο GT30, υπολογίζεται από την εταιρεία STOXX Ltd και αποτελεί έναν αξιόπιστο τρόπο καταγραφής της τάσης των τριάντα μεγαλύτερων σε όρους χρηματιστηριακής αξίας μετοχών των δύο Χρηματιστηρίων.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα