Προς τα 68 δολ. ενισχύεται η τιμή του αργού

Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2009 13:52

Προς τα 68 δολάρια το βαρέλι ενισχύονται οι τιμές του «μαύρου χρυσού», ως αποτέλεσμα της εξασθένησης του δολαρίου έναντι του ευρώ και με την αγορά να επικεντρώνεται στις συνομιλίες της Δύσης με το Ιράν για τα πυρηνικά.

Χθες, η τιμή του πετρελαίου σημείωσε πτώση εξαιτίας της αύξησης των αποθεμάτων αργού και προϊόντων διύλισης στις ΗΠΑ, της μείωσης της ζήτησης για ενέργεια και τα αρνητικά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα για την καταναλωτική εμπιστοσύνη.

Όσον αφορά στο Ιράν, διπλωμάτες από τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και τη Γερμανία θα συναντηθούν σήμερα με τον διαπραγματευτή της Τεχεράνης σε θέματα πυρηνικών, στις πρώτες διαπραγματεύσεις που πραγματοποιούνται τον τελευταίο χρόνο για το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας.

Την ίδια στιγμή, ο Λευκός Οίκος μελετά την επιβολή κυρώσεων εναντίον του Ιράν, οι οποίες θα στοχεύουν στις εισαγωγές καυσίμων και στις ασφαλιστικές εταιρείες που ασφαλίζουν τα φορτία που κατευθύνονται στη χώρα.

Στις 13:29 (ώρα Ελλάδος), η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού ενισχυόταν κατά 1,16 δολάρια στα 67,87 δολάρια το βαρέλι. Στο Λονδίνο, η τιμή του Brent διαμορφωνόταν στα 66,55 δολάρια το βαρέλι, μειωμένη κατά 1,06 δολάρια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα