Πιέσεις στις αγορές

Τι έγινε στις αγορές
Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2009 00:01

Πιέσεις στις αγορές μετοχών επεφύλασσε η τελευταία ημέρα του τρίτου τριμήνου - του οποίου η συνολική εικόνα ωστόσο ήταν άκρως ικανοποιητική.

Χθες, οι επενδυτές ήρθαν αντιμέτωποι με απογοητευτικές ειδήσεις, όπως οι μεγαλύτερες του αναμενομένου περικοπές θέσεων εργασίας στον αμερικανικό ιδιωτικό τομέα και η κάμψη της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Στη Νέα Υόρκη, οι δείκτες Dow Jones και Nasdaq παρουσίαζαν κατά τις πρώτες ώρες της συνεδρίασης απώλειες, στη συνέχεια ωστόσο αμφιταλαντεύονταν για αρκετές ώρες ανάμεσα σε θετικό και αρνητικό πρόσημο.

Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν οι κλάδοι τεχνολογίας, ενέργειας και πρώτων υλών. Για το σύνολο του τριμήνου οι δείκτες είχαν κέρδη περίπου 15%.

Στην Ευρώπη δείκτης FTSEurofirst 300 υποχώρησε 0,5%, ενώ αντίστοιχες απώλειες είχαν οι γενικοί δείκτες σε Λονδίνο, Φραγκφούρτη και Παρίσι.

Παρ' όλα αυτά το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου ήταν το καλύτερο από το Δεκέμβριο του 1999 για τις ευρωπαϊκές μετοχές με τον FTSEurofirst να ενισχύεται 17%.

Ο χαμηλός όγκος συναλλαγών και οι οριακές μεταβολές χαρακτήρισαν τις χθεσινές συνεδριάσεις στις αγορές της Ασίας.

Στις αγορές συναλλάγματος το δολάριο υποχώρησε περαιτέρω έναντι του ευρώ και του γιεν, ενώ στην αγορά πετρελαίου το αμερικανικό αργό ανέκαμψε πάνω από τα 70 δολ. το βαρέλι. Με τα 1.000 δολάρια φλέρταρε και πάλι ο χρυσός.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα