Εγκαταστάθηκαν οι επόπτες στις πέντε ασφαλιστικές

Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2009 13:42
UPD:14:53

Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν οι απαραίτητες διαδικασίες για την τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων που προέκυψαν από την πρόσφατη ανάκληση των αδειών των πέντε ασφαλιστικών εταιρειών.

Σύμφωνα με την Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (ΕΠΕΙΑ), ήδη έχουν εγκατασταθεί οι επόπτες που προχωρούν στις ενέργειες για έλεγχο και εκκαθάρισή τους.

Ειδικότερα όσον αφορά στην Aspis Πρόνοια ΑΕΓΑ και τα ασφαλιστήρια Ζωής έχει ήδη εγκατασταθεί ο επόπτης για τον έλεγχο και αναδιάρθρωση του χαρτοφυλακίου.

Όπως είναι γνωστό τα συμβεβλημένα Νοσοκομεία συνεχίζουν να νοσηλεύουν και να δέχονται κανονικά ασθενείς – ασφαλισμένους της ASPIS, ενώ για τα μη συμβεβλημένα ισχύει ότι ίσχυε και στην κανονική λειτουργία της Εταιρίας.

Τηλεφωνικό κέντρο

Από χθες το πρωί το τηλεφωνικό κέντρο της εταιρείας λειτουργεί κανονικά στα τηλέφωνα 210 6198960-973 (13 γραμμές) και fax 210 6176697 και δίνει στους ασφαλισμένους τις αναγκαίες οδηγίες.

Καθώς συνεχίζεται η αποσφράγιση και απογραφή των εγκαταστάσεων της εταιρείας, τα διάφορα τμήματα θα αρχίσουν να λειτουργούν με το προσωπικό της εταιρείας, το οποίο θα καλείται σταδιακά να αναλάβει υπηρεσία, υπό τη διοίκηση του επόπτη.

Από σήμερα ο επόπτης άρχισε να καλεί υπαλλήλους της Διαχείρισης Χαρτοφυλακίου Συμβολαίων και της Διαχείρισης Αποζημιώσεων κλάδου Ζωής, ώστε τα τμήματα αυτά να λειτουργήσουν τις επόμενες μέρες.

Εκτιμάται ότι τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα ακολουθήσουν το Λογιστήριο και η Μηχανογράφηση.

Με ανακοίνωσή του ο Επόπτης αναμένεται να καλέσει άμεσα τους ασφαλισμένους να συνεχίζουν να καταβάλουν κανονικά τα ασφάλιστρα των συμβολαίων τους ώστε να συνεχίσουν να καλύπτονται από τις παροχές τους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα