Σ. Καπράλος: Tο ενδιαφέρον θα έρθει από το εξωτερικό

Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2009 18:45

Στην εκτίμηση ότι δεν θα προκύψουν αλλαγές από την ενδεχόμενη αλλαγή του πολιτικού σκηνικού προέβη ο πρόεδρος του ελληνικού χρηματιστηρίου, Σπύρος Καπράλος, τονίζοντας ότι «το ενδιαφέρον θα έρθει από το εξωτερικό».

Τα παραπάνω ανέφερε ο κ. Καπράλος στη διάρκεια του road show, το οποίο διεξάγει σήμερα και αύριο η ΕΧΑΕ στο Λονδίνο, με τη συμμετοχή 28 ελληνικών εισηγμένων ομίλων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΧΑ, ενδιαφέρον για να γίνουν remote members στο ελληνικό χρηματιστήριο έχουν εκδηλώσει και άλλοι διεθνείς οίκοι εκτός από τους πέντε που έχουν ήδη ενεργό ρόλο και πραγματοποιούν το 10% του ημερήσιου όγκου συναλλαγών στο ΧΑ.

Παράλληλα, όπως φαίνεται από τις συζητήσεις που είχε ο κ. Καπράλος με τους διεθνείς διαχειριστές, ο βασικός παράγοντας που διατηρεί την άνοδο στα χρηματιστήρια, είναι η πλεονάζουσα ρευστότητα και το γεγονός ότι οι επαγγελματίες έχασαν το δυναμικό ράλι από τα χαμηλά του Μαρτίου.

«Οι fund managers είναι αποφασισμένοι να μπουν και τώρα στις αγορές, προκειμένου να μην μείνουν εκτός της ανόδου την οποία έχασαν όπως οι ίδιοι παραδέχτηκαν εδώ στο City», υπογράμμισε.

Σε ό,τι αφορά το ελληνικό χρηματιστήριο, επεσήμανε ότι το αντιμετωπίζουν με θετικό τρόπο οι ξένοι θεσμικοί, και θεωρούν ότι όπως υποαπέδωσε κατά την περίοδο της διόρθωσης, έτσι έχει τις δυνατότητες να υπεραποδώσει τώρα που το momentum στις αγορές είναι θετικό.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΧΑΕ
  • ΓΔ



Σχολιασμένα