Υποχωρούν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Παρασκευή, 02 Οκτωβρίου 2009 10:43

Πτωτικά κινούνται και σήμερα οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, διευρύνοντας τις απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης. Η προσοχή είναι στραμμένη στα στοιχεία που θα ανακοινωθούν για την απασχόληση στις ΗΠΑ.

Επικεφαλής των ρευστοποιήσεων έχει τεθεί ο τραπεζικός κλάδος, ο οποίος έχει καταγράψει άνοδο 162% από τον περασμένο Μάρτιο. Οι μετοχές των KBC, UBS, Barclays, Societe Generale, BNP Paribas, Deutsche Bank και Commerzbank υποχωρούν μεταξύ 0,3-3,7%.

Σε αρνητικό έδαφος βρίσκεται και ο κλάδος των εμπορευμάτων, με τις μετοχές των BP, Royal Dutch Shell, BG Group και Total να σημειώνουν πτώση 0,4-1%.

«Περιμέναμε εδώ και καιρό κάποια διόρθωση», ανέφερε αναλυτής της Ruland Research στη Φρανκφούρτη. «Το τρίτο τρίμηνο καταγράφηκαν ισχυρές επιδόσεις. Με την έναρξη του τέταρτου τριμήνου, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η οικονομία δεν είναι σε καμία περίπτωση στην κατάσταση, την οποία υποδηλώνει η πορεία των χρηματιστηρίων», σημείωσε.

Στις 10:23 (ώρα Ελλάδος), ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 υποχωρούσε κατά 0,9% στις 972,62 μονάδες. Χθες, κατέγραψε απώλειες 1,6%, κλείνοντας στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών εβδομάδων.

Ανά την Ευρώπη, ο FTSE 100 στο Λονδίνο, ο Xetra DAX στη Φρανκφούρτη και ο CAC 40 στο Παρίσι καταγράφουν απώλειες 0,6-0,9%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα