Στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό ο «κλόουν» του διαστήματος

Παρασκευή, 02 Οκτωβρίου 2009 13:53

Στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ΔΔΣ) προσδέθηκε σήμερα το ρωσικό διαστημόπλοιο Σογιούζ με το τριμελές πλήρωμά του, τον Καναδό δισεκατομμυριούχο Γκι Λαλιμπερτέ και δύο αστροναύτες, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του ρωσικού κέντρου ελέγχου διαστημικών πτήσεων.

«Το διαστημόπλοιο Σογιούζ προσδέθηκε στο ΔΔΣ στις 12.35 λεπτά και 27 δευτερόλεπτα», ώρα Μόσχας όπως είχε προβλεφθεί, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Ο Καναδός ιδρυτής του Cirque du Soleil, ο Αμερικανός αστροναύτης Τζέφρι Ουίλιαμς και ο Ρώσος κοσμοναύτης Μαξίμ Σουράγεφ ξεκίνησαν το ταξίδι τους την Τετάρτη από το ρωσικό διαστημικό κέντρο Μπαϊκονούρ στη στέπα του Καζακστάν.

Κατά την πτήση προς τον ΔΔΣ, ο έβδομος τουρίστας του διαστήματος προσαρμόστηκε στην έλλειψη βαρύτητας και διοργάνωσε μια μικρή παράσταση με σαπουνόφουσκες μέσα στο διαστημόπλοιο, δήλωσε χθες, Πέμπτη ο Ρώσος εκπρόσωπος, σύμφωνα με το Ιντερφαξ.

Πρώτος καλλιτέχνης που ταξιδεύει στο διάστημα, ο Λαλιμπερτέ θα σκηνοθετήσει από το διάστημα ένα «πλανητικό καλλιτεχνικό γεγονός» έχοντας σύνδεση με 15 πόλεις στις πέντε ηπείρους, στις 9 Οκτωβρίου, δύο ημέρες πριν από την επιστροφή του στη Γη. Στόχος της πρωτοβουλίας του αυτής είναι να προσελκύσει την προσοχή της κοινής γνώμης στην πρόσβαση στο καθαρό νερό στη Γη.

Το θέαμα θα μεταδοθεί ζωντανά στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.onedrop.org, σύμφωνα με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του One Drop Foundation, της μη κυβερνητικής οργάνωσης που έχει ιδρύσει ο Λαλιμπερτέ για να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο στην αξία του πόσιμου νερού.

Ο Γκι Λαλιμπερτέ είναι ο 261ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό Forbes με περιουσία που εκτιμάται σε 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια (1,76 δισεκατομμύριο ευρώ).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα