Ανακάμπτουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Δευτέρα, 05 Οκτωβρίου 2009 14:46

Ανοδικά κινούνται οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ανακτώντας μέρος των απωλειών που κατέγραψαν κατά τη διάρκεια της προηγούμενης συνεδρίασης.

Θετικό είναι το κλίμα στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών μετά τη συμφωνία συγχώνευσης μεταξύ της νορβηγικής Telenor και της ρωσικής Alfa Group, ενώ άνοδο σημειώνουν και τα ορυχεία στον απόηχο της ανακοίνωσης της RBS ότι αναβαθμίζει τις προοπτικές για τις τιμές των μετάλλων.

Στις 14:23 (ώρα Ελλάδος), ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 ενισχυόταν κατά 0,4% στις 967,58 μονάδες, έπειτα από τρεις πτωτικές συνεδριάσεις.

Στη βελτίωση του κλίματος συνέβαλε και η άνοδος του δείκτη PMI για τις υπηρεσίες στην Ευρωζώνη το Σεπτέμβριο, ο οποίος ξεπέρασε τις 50 μονάδες – που σηματοδοτούν την ανάπτυξη – για πρώτη φορά σε διάστημα 16 μηνών.

«¶λμα» 13% σημείωσε η μετοχή της Telenor, μετά την ανακοίνωση της συγχώνευσης, ενώ ανοδικά κινήθηκαν και οι υπόλοιπες μετοχές του κλάδου, με τις TeliaSonera, Mobistar, Vodafone, Telefonica και Tele2 να ενισχύονται μεταξύ 0,4% και 3,6%.

Ανά την Ευρώπη, ο FTSE 100 στο Λονδίνο, ο Xetra DAX στη Φρανκφούρτη και ο CAC 40 στο Παρίσι σημειώνουν άνοδο 0,1-0,3%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα