Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο: Να κοπεί ο ομφάλιος λώρος μεταξύ κομματικών μηχανισμών και κράτους

Δευτέρα, 05 Οκτωβρίου 2009 16:32

Την ανάγκη «κοπής του ομφάλιου λώρου μεταξύ των κομματικών μηχανισμών και των μηχανισμών του κράτους, ώστε και οι αναζητούμενες μεταρρυθμιστικές δράσεις να έχουν πραγματικό αποτέλεσμα, αλλά και να υπάρχει συνέχεια στη λειτουργία του κράτους ανεξάρτητα από την εναλλαγή των πολιτικών κομμάτων στην εξουσία», επεσήμανε, σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα, ο Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Γιάννος Γραμματίδης.

Ο κ. Γραμματίδης συνεχάρη τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου για την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας και εξέφρασε την ικανοποίησή του, γιατί οι κάλπες ανέδειξαν μια αυτοδύναμη κυβέρνηση.

«Η νέα κυβέρνηση αναλαμβάνει μια ιστορική ευθύνη αφενός να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την παρούσα οικονομική κρίση και αφετέρου να θέσει τις βάσεις για την Ελλάδα του 2020, για μια ανταγωνιστική Ελλάδα», τόνισε.

Πρόσθεσε δε πως «αυτό σημαίνει την ταυτόχρονη λήψη λελογισμένων μέτρων δημοσιονομικής σταθεροποίησης και μέτρων διαρθρωτικής προσαρμογής, που ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα και είναι συνεπή με την αναγκαία προσαρμογή του παρόντος αναπτυξιακού προτύπου».

Ο κ. Γραμματίδης εξέφρασε ακόμη την επιθυμία η νέα κυβέρνηση να βοηθήσει στην περαιτέρω ανάπτυξη των επιχειρηματικών σχέσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ελλάδα, στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού και κατανόησης.

«Η Ελλάδα, βασισμένη στη λογική της πράσινης ανάπτυξης, θα πρέπει να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα και να εφαρμόσει πολιτικές, που να εξασφαλίζουν νομοθετική σταθερότητα και να ενισχύουν και να προστατεύουν τις αμερικανικές επιχειρηματικές πρωτοβουλίες στην Ελλάδα. Είμαστε σίγουροι ότι η Ελλάδα μπορεί να καταστεί αξιόπιστος συνέταιρος των ΗΠΑ για κοινές επιχειρηματικές πρωτοβουλίες στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα