GrainCorp: Συμφωνία 655 εκατ. δολ. για την εξαγορά της United Malt

Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2009 06:33

Συμφωνία για την εξαγορά της United Malt Holdings Ltd. αντί 655 εκατ. δολ. ΗΠΑ από τις εταιρείες Castle Harlan Inc. and CHAMP Private Equity, έκλεισε η μεγαλύτερη διαχειρίστρια δημητριακών της Δυτικής Αυστραλίας, GrainCorp Ltd., διπλασιάζοντας το μέγεθός της.

Η συμφωνία θα χρηματοδοτηθεί από την πώληση 589 εκατ. δολ. Αυστραλίας (517 εκατ. δολ. ΗΠΑ) νέων μετοχών, σύμφωνα με σημερινή παρουσίαση της GrainCorp στο Σύδνεϋ. Οι μετοχές θα διατεθούν 20% φθηνότερα από τη χθεσινή τιμή κλεισίματος.

Η United Malt, η τέταρτη σε μέγεθος εμπορική εταιρεία παρασκευής βύνης στον κόσμο – σύμφωνα με την GrainCorp – θα προσθέσει ζυθοποιΐες όπως την Foster’s Group Ltd. καθώς και πελάτες μαζί με τις δραστηριότητές της στις ΗΠΑ, τη Βρετανία και τον Καναδά. Επίσης θα μειώσει την εξάρτηση από τις εποχιακές συνθήκες των εσοδειών στην Αυστραλία.

Οι μετοχές της GrainCorp - η διαπραγμάτευση των οποίων ανεστάλη λόγω της πώλησής τους στα 5,65 δολ. Αυστραλίας η μία – σημείωναν την τελευταία φορά απώλειες 3,5% φθάνοντας στα 7,092 δολ. Αυστραλίας η μία. Την πώληση των μετοχών στους υπάρχοντες μετόχους έχει αναλάβει η Credit Suisse (Australia) Ltd.

Φέτος οι μετοχές της GrainCorp έχουν σημειώσει άνοδο 45% υπερβαίνοντας τις επιδόσεις του δείκτη S&P/ASX 200 Index ο οποίος έχει σημειώσει άνοδο 23%.

Η United Malt λειτουργεί 14 μονάδες βύνης οι οποίες παράγουν περίπου 1 εκατ. μετρικούς τόνους προϊόντος ετησίως, σύμφωνα με την GrainCorp. Μετά την εξαγορά η παραγωγή θα αυξηθεί στο 1,2 εκατ. τόνους, σύμφωνα με την εταιρεία.

Μετά την εξαγορά η GrainCorp θα πραγματοποιεί το 43% των κερδών της από τη βύνη και 23% από την αποθήκευση κριθαριού και διαχείριση, σύμφωνα με τη σημερινή παρουσίαση.

Ο επικεφαλής της United Malt, Τζιμ ¶ντερσον χαιρέτισε την εξαγορά. Ο ίδιος θα παραμείνει στη εταιρεία μέχρι την ολοκλήρωση της συμφωνίας, σύμφωνα με την GrainCorp.

Σε άλλη ανακοίνωσή της GrainCorp ανέφερε ότι τα κέρδη της θα κυμανθούν από 60 έως 63 εκατ. δολ. Αυστραλίας τη χρήση που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου. Αυτά θα είναι υψηλότερα της πρόβλεψης για κέρδη από 53 έως 63 εκατ. δολ. Αυστραλίας.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα