SocGen: Προς διάθεση μετοχών 4,8 δισ. €

Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2009 09:43
UPD:09:45

Το ποσό των 4,8 δισ. ευρώ σχεδιάζει να συγκεντρώσει η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Γαλλίας, βάσει χρηματιστηριακής αξίας, Societe Generale, μέσω διάθεσης μετοχών. Σκοπός της πώλησης είναι η αποπληρωμή κρατικών κεφαλαίων και η αγορά ποσοστού στην Credit du Nord.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της η γαλλική τράπεζα αναφέρει ότι θα αποπληρώσει 3,4 δισ. ευρώ στην κυβέρνηση. Βάσει των όρων της αύξησης κεφαλαίου, οι μέτοχοι θα μπορούν να αποκτήσουν δύο νέες μετοχές για κάθε εννέα που κατέχουν ήδη στην τιμή των 36 ευρώ ανά μετοχή – ποσό διπλάσιο σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο της μετοχής της.

Παράλληλα, η SocGen βρίσκεται σε συζητήσεις για την εξαγορά του 20% που κατέχει η Dexia στην Credit du Nord, τη γαλλική τράπεζα λιανικής, την οποία ελέγχει. Στόχος της είναι να ολοκληρωθούν οι συνομιλίες μέχρι τα τέλη της χρονιάς.

«Η λιανική τραπεζική στη Γαλλία επωφελήθηκε της δυναμικής ανάπτυξης», τονίζει η τράπεζα στην ανακοίνωσή της, σημειώνοντας ότι «οι προοπτικές για τα διεθνή δίκτυα της εταιρείας παραμένουν ευνοϊκές».

Η διάθεση των μετοχών θα πραγματοποιηθεί το διάστημα από 8 έως 20 Οκτωβρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα