Σερβία: Νέα μονάδα ανακύκλωσης αλουμινίου

Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2009 11:51

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός οικονομίας και περιφερειακής ανάπτυξης της Σερβίας, κ. Mladjan Dinkic και ο πρόεδρος της εταιρείας Industricum Company, κ. Jan Driessens υπέγραψαν συμφωνία για την πώληση της πτωχυμένης κρατικής εταιρείας Matroz και την πραγματοποίηση επένδυσης συνολικού ύψους 75 εκατ. ευρώ για την κατασκευή εργοστασιακής μονάδας ανακύκλωσης αλουμινίου.

Η νέα μονάδα θα απασχολεί 250 άτομα στην αρχική φάση λειτουργίας της, ενώ η έμμεση απασχόληση που θα δημιουργήσει προβλέπεται να προσεγγίσει τα 2,5 χιλ. άτομα.

Το εργοστάσιο της Industricum Company θα είναι τα τρίτο του είδους του στην Ευρώπη και το πρώτο στην περιοχή της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης, ενώ η κατασκευή του θα ολοκληρωθεί σε τρία στάδια κατά τη διάρκεια της περιόδου 2009 – 2012. Το σύνολο σχεδόν της παραγωγής του εργοστασίου θα προορίζεται για εξαγωγές, ενώ η παραγωγική του δυναμικότητα υπολογίζεται σε 70 χιλ. τόνους ανακυκλωμένου αλουμινίου ετησίως στην πρώτη φάση λειτουργίας και σε 150 χιλ. τόνους ετησίως στη δεύτερη φάση.

Πρόκειται για μία απολύτως «καθαρή» τεχνολογία, επεσήμανε μετά από την υπογραφή της συμφωνίας ο κ. Dinkic, προσθέτοντας πως η συγκεκριμένη επένδυση αποτελεί μία νέα αρχή για την εταιρεία Matroz, η οποία κηρύχθηκε σε πτώχευση πριν από μερικά χρόνια. Η προσφορά ύψους 2,86 εκατ. ευρώ που κατέθεσε η Industricum για την αγορά της Matroz ήταν η υψηλότερη, κατέληξε ο υπουργός.

Balkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα