Ιταλία: «Υποθετική» η υποψηφιότητα Ντράγκι για την ΕΚΤ

Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2009 16:30

«Υποθετική» χαρακτήρισε την υποψηφιότητα του Μάριο Ντράγκι για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Φράνκο Φρατίνι, επιχειρώντας να χαμηλώσει τους τόνους μετά τα πρόσφατα σχόλιά του αναφορικά με το θέμα.

Ο Ιταλός υπουργός είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα ότι «είναι η σειρά της Ιταλίας» να αναλάβει την προεδρία της ΕΚΤ, μόλις λήξει η θητεία του σημερινού προέδρου της Ζαν-Κλοντ Τρισέ, τον Οκτώβριο του 2011.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ιταλίας και μέλος του δ.σ. της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.

Ο Ντράγκι εμφανίζεται συχνά ως πιθανός αντικαταστάτης του Τρισέ, λόγω του ρόλου του κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας κρίσης ως προέδρου του Συμβουλίου Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας. Θα μπορούσε, ωστόσο, να βρεθεί αντιμέτωπος με ένα άλλο μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, τον Γερμανό ¶ξελ Βέμπερ.

«Ο Weber είναι δυνατός υποψήφιος, αλλά η εκ περιτροπής προεδρία θα μπορούσε και θα πρέπει να σημαίνει ότι είναι η σειρά της Ιταλίας», είχε δηλώσει ο Φρατίνι στο Reuters την προηγούμενη εβδομάδα.

Ωστόσο, σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, επιχειρεί να χαμηλώσει τους τόνους, τονίζοντας ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για συζητήσεις για τους υποψηφίους της ΕΚΤ και ότι αυτή τη στιγμή πρόκειται μόνο για «υπόθεση για κάτι που θα μπορούσε να συμβεί».

«Ο διοικητής Ντράγκι έχει ξεκαθαρίσει, όπως το έχω κάνει και εγώ, ότι κανείς δεν έχει υποβάλει υποψηφιότητα. Απλώς και μόνο επειδή δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να το κάνουμε και δεν γνωρίζουμε τους κανόνες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα