Αλμα 3,77% στο Χ.Α.

Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2009 18:13
UPD:18:15

Σημαντική άνοδο κατά 3,77% σημείωσε σήμερα ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ο οποίος τερμάτισε στις 2.678,50 μονάδες. Ενδοσυνεδριακά ανήλθε μέχρι τις 2.685,77.

«Καταρχήν το θετικό κλίμα δεν είχε εκλείψει. Απλώς τις τελευταίες ημέρες είχαμε αποκόμιση κερδών. Σήμερα φάνηκε ότι η αποκόμιση κερδών τελείωσε», ο Νίκος Γαλούσης, επικεφαλής ανάλυσης στην Κάππα Χρηματιστηριακή.

«Η ψυχολογία είναι θετική και αυτό οφείλεται στην ανάκαμψη διεθνώς, στην ενίσχυση της ρευστότητας και στις εκτιμήσεις για τα κέρδη των τραπεζών».

Η συνολική αξία των συναλλαγών έφθασε τα 308,24 εκατ. ευρώ εκ των οποίων 23,8 εκατ. ευρώ αφορούσαν μεταβιβάσεις πακέτων http://www.naftemporiki.gr/markets/blocktrades.asp .

Οι τιμές 180 μετοχών ενισχύθηκαν, 37 κατέγραψαν απώλειες και 37 παρέμειναν σταθερές.

Τραπεζικό ράλι

Εντονο αγοραστικό ενδιαφέρον συγκέντρωσε ο κλάδος των τραπεζών. Η Εθνική ενισχύθηκε κατά 6,43%, ενώ η EFG Eurobank κατέγραψε κέρδη 7,7%. Σύμφωνα με την BofA Merrill Lynch, η αισιοδοξία των επενδυτών για τις ελληνικές τράπεζες έχει αυξηθεί μετά τις παρουσιάσεις που πραγματοποιηθήκαν από αυτές σε συνέδριο που οργάνωσε ο ξένος οίκος.

«Προηγουμένως υποστηρίζαμε ότι υπάρχουν σημαντικά περιθώρια αύξησης των εκτιμήσεων για τα κέρδη των ελληνικών τραπεζών λόγω της βελτίωσης των περιθωρίων και της εξομάλυνσης των απωλειών από χορηγήσεις», επισημαίνει η BofA Merrill Lynch σε έκθεσή της, προσθέτοντας ότι μετά την ενημέρωση από τις διοικήσεις των τραπεζών η άποψη αυτή ενισχύθηκε.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα