GM: Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για τη πώληση του Hummer

Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2009 07:41
UPD:11:44

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για την πώληση της γραμμής παραγωγής του Hummer στη Sichuan Tengzhong Heavy Industrial Machinery Co., όπως ανακοίνωσε η General Motors.

«Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε συχνές διαπραγματεύσεις και εργάζονται στενά για την ολοκλήρωση της τελικής συμφωνίας», σύμφωνα με το διευθύνοντα σύμβουλο της Hummer, Τζιμ Τέιλορ. «Οι συζητήσεις συνεχίζονται. Θα ήταν ανάρμοστο να το σχολιάσω περισσότερο μέχρι να επιτευχθεί συμφωνία».

Η GM και η Tengzhong ήταν έτοιμες να κλείσουν συμφωνία το τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα με ανακοίνωση των δύο εταιρειών στις 2 Ιουνίου. Στις 30 Σεπτεμβρίου τα διοικητικά στελέχη τους συναντήθηκαν στο Ντιτρόιτ για να ολοκληρώσουν τις διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με άνθρωπο που συμμετείχες σε αυτές και ο οποίος προτίμησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. Η GM ελπίζει να ολοκληρώσει την πώληση στα τέλη του έτους, όπως ανακοινώθηκε την 1 η Οκτωβρίου.

Η GM βγήκε από τη χρεοκοπία στις 10 Ιουλίου, σχεδιάζοντας να μειώσει τα τέσσερα σήματα αυτοκινήτων της στις ΗΠΑ. Η συμφωνία για την πώληση του σήματος Saturn στην Penske Automotive Group Inc. έγινε ως τις 30 Σεπτεμβρίου. Επίσης η πώληση του σήματος Saab Automobile εξελίσσεται και η αυτοκινητοβιομηχανία κλείνει σταδιακά την Pontiac.

Η εκπρόσωπος της Tengzhong στη Νέα Υόρκη αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα των διαπραγματεύσεων πώλησης του σήματος Hummer, ενδεχόμενη πώληση του οποίου θα σηματοδοτήσει την πρώτη μεγάλη κινεζική εξαγορά αμερικανικού σήματος αυτοκινήτου.

Σύμβουλοι της Tengzhong είναι η Credit Suisse και η Shearman & Sterling LLP, ενώ σύμβουλος της GM είναι η Citigroup Inc. Η πώληση απαιτεί την έγκριση των επιτροπών ανταγωνισμού των ΗΠΑ και της Κίνας.

Η GM θα κρατήσει τα σήματα: Chevrolet, Cadillac, Buick και GMC για την αμερικανική αγορά.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα