Κοντά σε επίπεδα ρεκόρ ο χρυσός

Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2009 08:13
UPD:08:23

Κοντά σε επίπεδα ρεκόρ διαπραγματεύθηκε ο χρυσός και το πετρέλαιο κινήθηκε ανοδικά για τρίτη ημέρα, καθώς οι επενδυτές αγόρασαν εμπορεύματα φυσικής παραγωγής για να προστατεύσουν τον πλούτο τους εν μέσω εικασιών ότι το δολάριο θα διευρύνει τις απώλειές του και ο πληθωρισμός θα αυξηθεί.

Ο χρυσός για άμεση παράδοση διαπραγματεύθηκε 0,5% χαμηλότερα από τα επίπεδα ρεκόρ των 1.043,78 δολ. χθες η ουγγιά καθώς ανοδικά για δεύτερη ημέρα κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές και το δολάριο υποχώρησε κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα περίπου δύο εβδομάδων έναντι του ευρώ. Η Αυστραλία χθες αύξησε απροσδόκητα τα επιτόκια δανεισμού εν μέσω ενδείξεων ισχυροποίησης της οικονομίας της.

Ο δείκτης Reuters/Jefferies CRB των 19 πρώτων υλών σημείωσε φέτος άνοδο 13% ανακάμπτοντας από τα χειρότερα επίπεδα έτους μέσα σε μισό αιώνα, μετά την αύξηση τη ζήτησης από την Κίνα.

Ο χρυσός για άμεση παράδοση διαπραγματεύθηκε στο 1.038,50 δολ. η ουγγιά στις 11:51 π.μ. στη Σιγκαπούρη έναντι των επιπέδων ρεκόρ των 1.0453,78 δολ. χθες. Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Νοεμβρίου σημείωσε άνοδο 63 σεντς, ποσοστό 0,9%, κλείνοντας στα 71,51 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης (Nymex).

Πίεση δέχεται το δολάριο εν μέσω εικασιών ότι η Federal Reserve θα αυξήσει τα επιτόκια δανεισμού καθιστώντας λιγότερο ελκυστικό το αμερικανικό νόμισμα. Το δολάριο διαπραγματεύθηκε στο 1,4704 ανά ευρώ στις 2:53 π.μ. ώρα Σύδνεϋ από 1,4722 που ήταν χθες.

Ο χρυσός φέτος έχει σημειώσει άνοδο 18% καθώς οι κυβερνήσεις αύξησαν τις δαπάνες τους για να βγάλουν τις οικονομίες τους από την ύφεση.

Μεταξύ των λοιπών εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής για παράδοση σε τρεις μήνες, ο χαλκός υποχώρησε 0,4% φθάνοντας στα 6.088 δολ. ο μετρικός τόνος στο London Metal Exchange (LME). Το καλαμπόκι για παράδοση Δεκεμβρίου υποχώρησε 0,2% φθάνοντας στα 3,575 δολ. ανά μπούσελ κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο του Σικάγου, μία ημέρα μετά τη μεγαλύτερη άνοδό τους σε τρεις εβδομάδες και στα υψηλότερα επίπεδα δύο μηνών.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα