Coca-Cola: Εγκαίνια ενεργειακής μονάδας στη Ρουμανία

Σε συνεργασία με την ContourGlobal
Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2009 13:10

Μονάδα συμπαραγωγής θέρμανσης και ηλεκτρισμού εγκαινίασαν στη Ρουμανία η Coca-Cola Τρία Έψιλον και η ContourGlobal, στα πλαίσια μιας πρωτοβουλίας που αποσκοπεί στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2) σε όλες τις μονάδες της Coca-Cola Τρία Έψιλον κατά περισσότερο από 20%.

Σύμφωνα με την Coca-Cola 3E, η ανάπτυξη της μονάδας στο Ploiesti αποτελεί τη συνέχεια ενός πιλοτικού έργου που εφαρμόστηκε στην Ουγγαρία το 2006 και είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 43%, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 20% για το σύνολο και των 80 εγκαταστάσεων εμφιάλωσης, πολύ πριν από το 2020 που έχει οριστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως τελική προθεσμία για τη μείωση των εκπομπών.

Η μονάδα κατασκευάστηκε σε συνεργασία με την εταιρεία ενέργειας ContourGlobal στο εργοστάσιο εμφιάλωσης της Coca-Cola 3Ε στην πόλη Ploiesti. Πρόκειται για το πρώτο από τα 15 εργοστάσια που έχει δεσμευτεί να κατασκευάσει η εταιρεία σε 12 χώρες, συμπεριλαμβανομένων οκτώ χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Η λειτουργία του εργοστασίου ΣΘΗ αποτελεί ορόσημο στη διασφάλιση της βιώσιμης ανάπτυξης των μονάδων μας και των κοινοτήτων που υπηρετούμε», σχολίασε ο κ. Δώρος Κωνσταντίνου, Διευθύνων Σύμβουλος της Coca Cola 3Ε. «Και στις 28 περιοχές όπου δραστηριοποιούμαστε, προσπαθούμε να αυξήσουμε την απόδοση και να μειώσουμε τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που αποτελούν τον βασικό υπαίτιο παράγοντα για την κλιματική αλλαγή.»

Ο Joseph Brandt, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ContourGlobal, έκανε, από την πλευρά του, λόγο για μια «πρωτοποριακή ενεργειακή μονάδα», η οποία χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερα υψηλή απόδοση και μειώνει σημαντικά τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. «Είμαστε περήφανοι που η Coca-Cola Τρία Έψιλον επέλεξε να συνεργαστεί με την ContourGlobal για το σχεδιασμό και τη λειτουργία αυτών των πρωτοποριακών μονάδων σε όλη την Ευρώπη και την Αφρική», ανέφερε.

Το εργοστάσιο ΣΘΗ παρέχει καθαρή ηλεκτρική ενέργεια υψηλής απόδοσης αλλά και θέρμανση και ψύξη για την εγκατάσταση παραγωγής αναψυκτικών, ενώ ταυτόχρονα, η καθαρή ηλεκτρική ενέργεια παρέχεται και στο τοπικό δίκτυο εξασφαλίζοντας αποδοτική ενέργεια για την περιβάλλουσα κοινότητα στο Ploiesti.

Σημειώνεται ότι η Coca-Cola 3Ε και η ContourGlobal έχουν δρομολογήσει το άνοιγμα άλλων τριών μονάδων αυτό το χρόνο και δεσμεύονται και για άλλες μέσα στο 2010 και έπειτα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα